Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Pokrywa dla karaczanów

BZYK
    Guest

Pokrywa dla karaczanów

Co jest najlepsze do przykrycia terra z karaczanami. Czy podwójna firanka, a pod nia pończocha może być czy przegryzą.

Dark Raptor
    Guest

Re: Pokrywa dla karaczanów

Ja trzymam teraz tylko aluminiową siatkę, oczka 2 mm średnicy. To przyciśnięte jest zwykłą pokrywą z oświetleniem. Wcześniej ze względu na muszki dorzucałem jeszcze jakąś szmatę, ale teraz już nie potrzebuję.

Tomek_Nie
    Guest

metalowa siatka ,albo zmontuj sobie coś z drewna -powywiercaj dziurki albo w staw siatke zeby wentylacja byla .pozdrawiam

dominik1
    Guest

najlepsze na przykrycie terra z karaczanami to blacha perforowana z oczkami (zapewnia dobrą wentylacjie )o średnicy 1-1.5 mm i to tak docięta zeby nie było zadnych szpar dookoła no i oczywiście wszystko zalerzy od tego jakie masz karaczany durze nie wylezą ,ale np. panchlora nivea to takie spryciule ze zdwiewają równo z wszelkich pojemników które posiadaja szpary wieksze niż 1.5mm.czyli musisz to dość dokładnie zakryć!!
    Ja trzymam karaczany w pudełku na zywność w wieczku którego wyciełem dziure i wkleiłem sziatke miedzianą i jak na razie wszystko w porzo.

skarpiel
    Guest

Hej ja trzymam w akwarium a przykrycie zrobiłem w nastepujący sposób:
    zespawałem z drutu ramkę większą o jakieś 2 cm z każdej strony od akwarium, naciągnąłem na nia rajstopę damską (hie hie) taką dość grubą, i po bokach przywiązałem sznurek który przeciągnąłem pod spodem akwa - gdy przykrywę nasuwam sznurek sam się naciąga i pokrywa przylega idealnie
    żaden karaczan mi jeszcze nie zwiał i obsługa takiej pokrywy jest zajebista -POLECAM!!!!!
    wentylacja jest idealna!!!!!

Uprawnienia umieszczania postów