Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Szarańcza rozeznanie rynku zbytu

KnockeR
    Guest

Szarańcza rozeznanie rynku zbytu

Mam pytanie od pewnego czasu rozmnażam świerszcze i idzie mi świetnie. Chciałbym spróbować z szarańczą pustynną albo wędrowną którą bardziej polecacie?. Hodowla miałaby być na dużą skalę całą piwnicę mógłbym na to przeznaczyć z 10 klatek z siattki około wstawić. I mam pytanie wiecie może jaki jest popyt na szarańczę? Na forum mało ludzi to sprzedaje i zastanawia mnie jakie jest na to zapotrzebowanie Tzn czy jak wyhoduje to czy kupicie np gdyby cena była 1,50 za dorosłą sztukę czy będe musiał wypucić kilka tysięcy na okoliczne pola

KnockeR
    Guest

Re: Szarańcza rozeznanie rynku zbytu

Aha szarańcza jest duża więc dla jakiegoś gada zjedzenie jednej szarańczy to tak jakby z 10 świerszczy zjadł

Filip79
    Guest

Popyt

Knocker. Ja wezme ale cenę dla kolegi z tej samej uczelni ukształtuj na poziomie 1 zł. Pozdrawiam. Powodzenia we wrześniu z M.M.. ;-)

dominik1
    Guest

szarańcza wedrowna składa więcej jajeczek natomiast pustynna lepsza jest w karmieniu bo zre wszystko a jeśli chodzi o wypuszczanie kilku tysięcy na pola to się nie przejmuj zebyś najpierw wychodował tą szarańcze dla siebie a pózniej na sprzedaż bo szarańcza jest trudniejsza od świerszczy w chodowli ja sam miałem kilkaset a wciągu kilku dni ilość spadła do 50 sztuk

dominik1
    Guest

Re: Popyt

ps. ja szarańcze przy duzej ilości tj. jak uwaza sprzedawca 40 sztuk!!:-) sprzedaje po 50 gr?? a od churtownika kupuje się po 25gr więc niewiem czy ktoś chętny by był na szarańcze w takiej cenie skoro we wrocku mozna kupić za grosze??

rastafaq
    Guest

U nas szarańcze są po 1 zł, i bez wysyłki bo mam pod nosem, ale rzeczywiście jest dużo trudniejsza w hodowli, zdaje się potrzebuje ok 40 st temp.

Dark Raptor
    Guest

30 wystarcza, ale cały czas musi mieć świeżutkie żarcie i wilgotne podłoże. Faktem jest, że wymaga więcej miejsca, samice nie są zbyt płodne.

Świerszcze opłacają się zdecydowanie lepiej. Takie jest moje zdanie.

dominik1
    Guest

co do świerzego zarcia to zalerzy od gatunku np pustynna zre wszystko ja ją karmie suchymi lub mrozonymi liścmin jerzyny

Uprawnienia umieszczania postów