Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: mastomyszy

ukar
    Guest

mastomyszy

Czy jest ktoś kto hoduje mastomyszy ???

mordd
    Guest

Re: mastomyszy

Jest

krwiopij
    Guest

oki... to ja mam pytanie natury technicznej - co to wlasciwie sa mastomyszy?

mordd
    Guest

Mastomys natalensis = Praomys natalensis. Taki gatunek spokrewniony ze szczurami. Pod hasłem "Multimammate Rat" można nieco wyszperać. Gatunków z tego rodzaju jest sporo, ale ten najpopularniejszy. Tu jest fajna charakterystyka :
    http://www.press.jhu.edu/books/walke....mastomys.html

krwiopij
    Guest

dzieki, mordd... kiedys o uszy mi sie oblio, ze to normalna krzyzowka szczura z mysza - co oczywiscie jest niemozliwe... chcialam sie upewnic, czy aby ta opinia gdzies tu nie panuje... na szczescie jestescie na tyle wyedukowani, ze sama moge sie od was uczyc...

mordd
    Guest

Ode mnie? Już mi nie chcesz oczu wydrapywać? Proszę jaki postęp))))))))))) A masto są fajowe......

mordd
    Guest

Ale głowy co do możliwości krzyżowania bym nie dał....... NA RAZIE jest niemożliwe. Wszystko przed nami a technika idzie do przodu......

krwiopij
    Guest

na wydrapywanie oczu trzeba sobie zasluzyc... :> za podanie linka i poszerzenie mojej wiedzy moga najwyzej - yyy - nie podziekowac...

co oczywiscie nie zmienia absolutnie mojego stanowiska dotyczacego hodowli gryzoni i stosunku do nich...

krwiopij
    Guest

ja wiekszoswc wiedzy o takich krzyzowkach zaczerpnelam stad: http://www.ratbehavior.org/RatMouseHybrid.htm... na dzien dzisiejszy faktycznie nie sa takie kombinacje mozliwe... a w przyszlosci? ech... wole nie myslec... nie mam nic przeciwko eksperymantom na ochotnikach - szkoda, ze myszy nie maja prawa wyboru...

mordd
    Guest

Ten link to jakiś resztek szwędający mi się po dysku. Jak chwilę poświęcisz to trafisz na większą ilość informacji (choć zdecydowanie za mało) w tym na fajną stronkę o hodowli (oczywiście fińską), której adresu nie pamiętam, ale polecam.....

Uprawnienia umieszczania postów