Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Myszy - pokarm

rataj
    Guest

Myszy - pokarm

Zastanawiam sie czy myszy jedza trawy mlecze itd ?? Odpiszcie prosze CZy to im nie szkodzi ??

To samo pytanie dotyczy szczurkow

Mi sie wydaje ze jedza ale jednak wole sie spytac
    Jezeli taki temacik sie powtorzyl to Przepraszam z gory

rataj
    Guest

Re: Myszy - pokarm

Ja ogolnie daje mieszanki ziaren no i czasam chleb suchy i marchew ale chcialbym urozmaicic jedzonko i dlatego sie wam pytam

Elian
    Guest

Jasne, że jedzą - myszy jedzą wszystko

krwiopij
    Guest

Elian, myszy moze i zjedza wszystko, ale absolunie nie znaczy to, ze _powinny_ to zjesc i ze wyjdzie im to na zdrowie... :/

rataj, gryzonie zazwyczaj bardzo lubia mlecz i swieza trawe, a zielonka jest dla nich zdrowa - pod warunkiem, ze zbierana jest z dala od ruchliwych drog... chodzi o to, zeby byla jak najmniej zanieczyszczona... rosliny zbierane z rowow kolo autostrady prawdopodobnie przeprawilby twoje myszki na tamten swiat...

rataj
    Guest

hehe no to wszystko wyjasnia nie no ja ogolnie hoduje myszki i moje myszki daje na karme !! a z ta zielenina dla nich poprostu chce dac by byly zdrowsze i bardziej wartosciowe !!
    Niektorzy proponuja dawac sama pasze ja uwazam ze trzeba urozmaicac pokarm nietylko do podawania wszystkich ziaren a takze podawac od czasu do czasu chleb marchew itd!! Moja zielenina pochodzi z ogrodka no i napewno nie zaszkodzi zwierzaka !! (jezeli moga jesc!!) Bo jest czysta bez jakichkolwiek substancji z ulic!!

Sm0k3D
    Guest

ehhh, rataj, ty karmisz tylko ziarnem?? moje jada na zarciu dla kotów i na zielenince

rataj
    Guest

Hmm zle mnie zrozumiales karmie je ziarnam ale nie tylko zbozem tylko mieszanka dla gryzoni sa tam niezbedne witaminy itd ziarnoi owies itd oraz marchew!! podaje!! i teraz sie pytam czy mlecz tez moze byc albo czy salate mozna podac !!

A ty podajesz mysza Kitiket ?? buhahahaha

Arrow
    Guest

ja stosuje sposob Alan'a: granulat dla krolikow + karma dla psow(bez barwnikow !!!)

zielenina jak najbardziej: mlecz, trawa, marchewka, kwalek jablka, ogorka itp.

salaty nie polecam

Uprawnienia umieszczania postów