Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: i znowu świerszcze zdychają

Pająk
    Guest

i znowu świerszcze zdychają

Wiem, że ten temat jest ciągle wałkowany ale mimo to napisze, może ktoś wpadnie na to dlaczego mi padają :-( .

kupiłam paczkę świerszczy ( 10 szt) z tego chyba ze 4 padły w taki sam sposób.

świerszcz ma drgawki, problem z rownowagą (leży na plecach) i wydaje mi sie ze ma rozwolnienie.

karmie je otrebami, kaszka manna, kukurydziana, platkami owsianymi, mleczem, kapusta pekinska i na co chcialabym zwrocic uwage to dodaje od czasu do czasu pokarm dla psa (akurat moj pies je eukanube wiec mu podbieram :-)

zostal mi juz jeden dorosly osobnik i wygladal ok, w piatek wieczorem dostal kawalek pokarmu dla psa a dzisiaj czyli w niedziele juz ma drgawy.
    jakos mam dziwne przeczucie ze to ten pokarm, moze jest za bardzo skondensowany , zreszta sama nie wiem.
    Moze ktos ma pomysl, nie chcialabym powielac bledow w przyszlosci, a w koncu musze czyms karmic gadzinki.

Pająk
    Guest

Re: i znowu świerszcze zdychają

zapomnialam dodac, nie ma plesni bo tego bardzo pilnuję :-)

FoKs
    Guest

miałem około 14 swierszczy dałem i sałate i na drugi dzien 2 zostały
    ale teraz jak kupie przenosze je do duzego terrarium i niemam problemow

Dark Raptor
    Guest

Zatrucie, ew. jednak grzyb. Natychmiast wywalaj chore osobniki to jest szansa na powstrzymanie infekcji. Potrafi cos takiego skasowac cala hodowle.

Pająk
    Guest

dzięki wielkie.
    Pokarm dla psa dawałam namoczony. Mozliwe że pleśn albo inny grzyb zaatakował, to znaczy, że musze wyciagac szybciej resztki.

Jakie te swierszcze delikatne ;-)

Arrow
    Guest

a po co namoczony, dorosle sobie poradza, a mlodym dawaj platkowy pokarm dla ryb

Pająk
    Guest

Chciałam im ułatwic sprawę ;-)

Masa
    Guest

Ja swoim dalem kocia karme cos w stylu whiskas z saszetki i wszytko bylo ok...jak dalem kawalek surowej szynki do sie o malo nie pozabijaly o niego...karmie je regularnie i zmieniam menu...ale przy szynce budzi sie w nich bestyja) Pozdrawiam

Dark Raptor
    Guest

Spróbuj wrzucić im jakiegoś latającego, kolorowego owada (np. ćma). Takiego świra i rządzy mordu u świerszczy chyba nie widzieliście (prawdziwi drapieżcy!!!).

Pająk
    Guest

Wczoraj wymieniłam pojemnik dla swierszczy na nowy, wszytko w srodku wyparzyłam (pojemniczki na pokarm i pojnik). Zmieniłam system pojenia- mialam wczesniej gabke a teraz mam żwirek( wygotowany).

Dzisiaj pierwszy raz nie znalazlam w pojemniku zdechłego świerszcza. MAM NADZIEJE, ŻE ODNIOSŁAM ZWYCIĘSTWO :-)

Dzięki za rady. :-)

Uprawnienia umieszczania postów