Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: swiercze poraz 110

Tiger
    Guest

swiercze poraz 110

czy zloza jajka na wloknie kokosowym ? te jajka sa biale ?

pozdro

smash
    Guest

Re: swiercze poraz 110

bardzo chetnie skladaja we wloknie kokosowym, tak sa biale w ksztalecie ryżu.

morda
    Guest

Zgadza się. Są białe (kształt ryżu lecz mniejsze). Uważaj by ich nie przesuszyc i żeby Ci nie zapleśniały.

FoKs
    Guest

jak juz o tym mowa to wyległy mi sie swierszcze no i tera kapa niewiem do czego je przełozyc zeby torfu nie miały i z czego zrobic wentylacje bo ponczoche przegryza a mam drobna siatke ale raczej sie przecisna! :]

zolax
    Guest

FoKs: male swierszcze nie chodza po folii metalowej - bierzesz sreberko z czekolady, tniesz na paski i przyklejasz te paski wzdluz scianek. Jak pojemnik jest dostatecznie wysoki (wiekszy niz skocznosc robali) to po zastosowaniu tej folii nie trzeba dawac przykrycia (albo profilaktycznie ta ponczoche - w razie wyklucia sie swierszcza o ponad przcietnym odbiciu ;> ). Ja trzymalem wyleg w akwarium i folia zakleilem tylko miejsca laczenia szyb (gdzie wystawal silikon).

Tiger
    Guest

a jeszcze jedno czemu domowe i czarne swierszcze nie cykają ?

Dark Raptor
    Guest

Granie zależy bezpośrednio od stanu fizjologicznego owada. Jeśli temperatura jest za niska, lub są słabo odżywione to praktycznie nie grają. Często jest też tak, że jeden samiec potrafi zapanować nad terrarium i inne osobniki nie ryzykują grania. Ponadto przy bardzo dużym zagęszczeniu, gdy samce wręcz łażą po samicach, nie muszą grać wabiąco (głośno), a tylko charakterystyczną grę przedkopulacyjną. Często też podgryzają sobie skrzydła, ale to widać.

klo85
    Guest

przez to granie moich niemoge spać !! heheh

bT_PrzemO
    Guest

no wlasnie graja i graja ... spac sie nie da ... :|

Uprawnienia umieszczania postów