Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Mrożonki

Huriko
    Guest

Mrożonki

Czy przed zamrożeniem osesków powinno się je w jakiś humanitarny sposób wcześniej uśmiercić, czy właśnie mrożenie jest tym humanitarnym sposobem? Pytanie dotyczy także dorosłych myszy.

Grochu
    Guest

Re: Mrożonki

nalezy usmiercić gryzonie przed zamrożeniem.

Tony_666
    Guest

Nie musisz uśmiercać,humanitarnym sposobem jest także zamrożenie.Tylko dorosłe myszy przed zamrożeniem możesz zabić,lub jak włożysz do zamrażarki żeby pudełko do którego wkładasz gryzonia nie było ze słabego tworzywa.

Tony_666
    Guest

I jeszcze jedno,jak będziesz chciał mrozić to najlepiej w specjalnych,niedużych pojemniakch na żywność,a worodki np.w białych kodakach które są wykonane z grubeszego plastiku.Pokarm poprzez takie zabezpieczenie przed zamrożeniem nie straci,niektórych cennych wartości. Pozdrawiam

Gacek
    Guest

Ludzie !! co za paranoja Tony_666 ty to masz pomysły myszy jak zapewne wiesz sa ssakami i ale w przeciwienstwie do płazów czy gadów czuja jak sie je zamraza!!! Byłes kiedys w zimie na dworze w koszulce na krotki rekaw ?? jesli tak to wiesz jak jest zimno teraz wyobraz sobie myszy siedzace min 5 min w zamrazalniku zanim padna z wyziebienia ;/ Widze ze pokarm dla pupili traktujecie jak jakies wazywa ktore nie czuja i nie wiedza co sie z nimi dzieje w danej chwili.Radził bym wam przemyslec to co wypisujecie.

mark0wy
    Guest

Swiete slowa Gacek
    Pozdrawiam
    Mark0wy

Tony_666
    Guest

,Ave....

Huriko
    Guest

Ale jak w takim razie mysz uśmiercić (głównie chodzi mi o oseski), żeby nie sprawiać niepotrzebnego cierpienia. Myślę, że duszenie czy walenie o stół sprawiają myszy równie dużo cierpienia co wizyta w zamrażarce!

Amatorek
    Guest

Ja słyszałem,że gdy mysz zamraża się żywą,jest to humanitarny sposób ubijania/zamrażania,ponieważ mysz w niskiej temp. zapada w coś w rodzaju snu,i w tym snie bezboleśnie umiera.....lecz nie praktykowałem tego...

Grochu
    Guest

głupota... jakiego snu? nie porównywajcie tego z letargiem zimowym - wtedy przecież obniżęnie temp. następuje stopniowo, mysz gromadzi odpowiednie zapasy itp.
    zabijanie myszy przez zamrażanie to jest sadyzm

Uprawnienia umieszczania postów