Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: najlepszy świerszcz

Mieszany widok

darktiger
    Guest

najlepszy świerszcz

jaki byłby najlepszy świerszcz oprócz domowego? chodzi mi o takiego, który najszybciej się rozmnaża i w dużych ilościach, mało agresywny,ale żeby był ruchliwy, taki który zawiera dużo składników odżywczych potrzebnych do prawidłowego rozwoju ptasznika. proszę nie dawać odpowiedzi typu, poszukaj w archiwum, ponieważ jest tam tyle tego, że mi się nie chce.

SławekS
    Guest

Re: najlepszy świerszcz

W Biofilu piszą że: "afrykański swierszcz bananowy najbardziej ruchliwy, najbardziej miękki i najsmaczniejszy gatunek " ale jest to też najbardziej skaczący gatunek.

darktiger
    Guest

to ten odpada, nie chcę, żeby otwierając pomieszczenie, w którym będę je trzymał chcąc wziąść jednego wyskoczy mi 5. Mama by mnie chyba zabiła jak by jej robale po domu skakały.

Arrow
    Guest

witam,

heh w zasadzie bananowy spelnia Towje wymagania, nie mozemy jednak przesadzac, ze zaraz Ci wyskoczy , ma jeszcze jedna zalete jest cichszy niz pozostale gatunki

Caprice
    Guest

ja mam bananowe i w ogole nie "spiewaja" etc.Co najlepsze skacza tylko jak gwaltownie porusze pojemnikiem i to w zasadzie nawet nie skacza,a szybko chowaja sie do kryjowek.Trzymam je przykryte gaza na gumce i nie uciekly jeszcze,mimo ostrzezen.Jak podnosze gaze powoli w ogole nie skacza, przy karmieniu caly czas mam odkryte pudelko i ani jeden mi nie wyskoczyl jeszcze,jak wloze spokojnie reke do srodka,to same wchodza na reke,nie musze sie za nimi uganiac i stresowac.
    Co do agresywnosci - sa o wiele mniej agresywne niz zwykle swierszcze,ktore wobec pobratymcow sa okrutne w przypadku bananowek nie zdazyl mi sie ani jeden przypadek kanibalizmu,choc mam ich duze skupisko.
    Dlatego uwazam,ze nadaja sie do hodowli o wiele lepiej niz zwykle swierszcze.

darktiger
    Guest

A gdzie można je kupić oprócz Biofilu, bo tam jest droga wysyłka

Caprice
    Guest

oj nie orientuje sie - ja dostalam od MyKel'a przy zakupie rosei - pogadaj z nim,on jest z Katowic

Sihaya
    Guest

Lenistwo ponad wszystko Ale drugi lub trzeci temat jakie sie tylko na tym forum pojawił dotyczyl porownania 4 hodowanych gatunkow.
    Ps swoja droga-sama sie zastanawiam czy jest jakis szybki dostęp do np. poczatku forum, bo przerzucanie ekranow jest rzeczywiscie męczace.
    Pozdrawiam i polecam czerwonogloew(kubanskie), sa duze, malo skacza nie zzeraja sie i sa dosc plodne.

FoKs
    Guest

dark tiger napisz domnie na gg
    to ci powiem co i jak
    a zreszta jak masz łatwy dojazd do katowic to wez nr kom do biofila i napisz mu sms zeby ci wziol swierszcze na giełde do katowic ja tak kupilem pesete prowadnice itd :P przy okazji na gieldzie nabyłem emili :P

darktiger
    Guest

tylko, że ja mieszkam 500km od katowic.

Uprawnienia umieszczania postów