Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: domowy a śródźiemnomorski

goofer0
    Guest

domowy a śródźiemnomorski

Jak rozróżnić te dwa gatunki , albo nie czy te przedstawione na tej stronie w żywieniu/świerszcze prawy górny róg to na pewno są świerszcze domowe .

MinuS
    Guest

Re: domowy a śródźiemnomorski

śródziemnomorskie sa czarne a domowe jasne

Natkas
    Guest

te na tej stronce to srodziemnomorskie

goofer0
    Guest

To nie dobrze bo mam dwa gatunki w hodowli , a raczej mialem bo te srodziemnomorskie chyba wytukly reszte :-((((

Natkas
    Guest

to bardzo mozliwe bo srodziemnomorskie sa wlasnie takie agresywne i maja mocno rozwiniety kanibalizm, czemu bardzo trudno jest zapobiec nawet dobrze je karmiac, zapewniajac miejsce itd. pisal tu tez ktos ze w obrebie jednego gatunku mogą wystepowac rozne formy barwne-jasniejsze i ciemniejsze, ale ja juz sie na tym nie znam poza tym z tego co widzialam to w sklepach sprzedaja czesto taką "mieszanke" tych dwoch gatunkow, przynajmniej u mnie.

goofer0
    Guest

No ja sobie dokupiłem kilka samic i nie zwrocilem uwagi ze sa inne i dozucilem do hodowli a teraz mam tylko te kilka samic , troche się zdenerwowałem ale za błedy się płaci .

Dark Raptor
    Guest

Ja przez 2 lata prowadziłem łączoną hodowlę śródziemnomorskich i kubańskich. Najczęściej dominowały te pierwsze i zostawały, słabo przędąc, po 3-4 pary kubanów. Jak je rozdzieliłem problem zniknął (poza dość dużym kanibalizmem u śródziemnych).

Uprawnienia umieszczania postów