Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: echhh świerszcze

Mieszany widok

ziomalka_puma
    Guest

echhh świerszcze

No siema ja chyba zbankrutuje na świerszczach chcialabym zalożyć hodowle ale te głupie świerszcze nie chcą mi sie rozmnażać :/ co zrobic żeby sie rozmnażaly? mam je jakoś zachecić czy co?? :P z góry dzieki za odpowiedzi

P.S.: Nie znalazłam jeszcze odpowiedzi na takie pytanie ale gdyby jednak już to bylo wyjaśnione to nie wrzeszczcie że nie umiem czytac ani nic takiego :P

morda
    Guest

Re: echhh świerszcze

Mieć zapłodnione samice + jakieś 5cm podłoża (kokos, torf, ziemia....).

Kup 15 dużych świerszczy. Na pewno trafią Ci się obie płcie. Karm otrębami, kiełżami, sałatą itp. Po wylince samce pozapładniają samica a te złożą jajka. I po sprawie. Trudne?

Hari
    Guest

Byc moze mają za zimno. Najlepiej sie rozmnarzaja w temp. ok 30stC

ziomalka_puma
    Guest

Aha dzieki wszystkim to ja je przeniose pod jakaś lampke bo one stoją na parapecie heh :P no i dam im bardziej urozmaicony pokarm bo jedzą mleko w proszku i salate... No to jeszczcze raz dzieki ide wprowadzić zmiany

FoKs
    Guest

ja z tego co zauwazylem to swierszcze jak im daje pokarm np wapno z skorupki z jajek (dobrze zmielone) :P pokarm dla rybek , platki owsiane i do tego zawsze na jakis dzien cos innego z ( pomidor ogorek salata itd ) to zauwazylem ze bardzo lubia pokarm dla rybek )) a podobno ma duzo witamin :]

Uprawnienia umieszczania postów