Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: młode

Mieszany widok

FoKs
    Guest

młode

Loo czy jak mi sie wylegna młode swierszcze czy musze je odzielac od dorosłych ? pozjadaja je ? co musze zrobic ( bo kiedys jak mialem mlode swierszcze to one sie znalazly w tera dla pajaka i musialem pajaka wyciagnac a jakim cudem sie stalo to niewiem bo dzien wczesniej dalem swierszcza ale niewidzialem zeby cos w ziemie chował

Adamek
    Guest

Re: młode

Poprostu pojemnik z jajami co tydzień wymieniasz i inkubujesz w innym pojemniku hodowlanym Jakby młode sie wylęgły u dorosłych to by zostały zjedzone. Uważaj bo młode świetnie chodzą po sylikonie w rogu akwarium więc przydało by sie je czymś przykryć

goofer0
    Guest

Ja nie weim świerszcze to są takie .... , wylkuwają się odzielnie a i tak młode się na wzajem zjadają i to w dużych ilościach tak na 100 przeżywa mi 30 . A jedzenia to daję im aż za dużo (chyba ??)

FoKs
    Guest

Chwila chwila ale jak je inkubowac co mam im zapewnic w czym najlepiej i jak wybrac teraz torf z jajami ? no widzialem ze swierszcz samica wpychala to swoje długie cos w torf czyli zakopywała te jajeczka ale czy to jest pewne ?

Adamek
    Guest

Torf wkładasz to terra ze świerszczami w jakimś pojemniku co tydzień- dwa wyciągasz go z jajami i cały pojemnik inkubujesz w innym terra w którym nastąpi wylęg. Dna z terra ze świerszczami torfem sie nie wysypuje

Uprawnienia umieszczania postów