-
Karmienie szczura!
Czy mozna? Jak tak to czy do wody mozna dolac jakiegos "mydełka" i wogule jak to zrobic (tylko nie piszcie ze szczota ryzowa
-
Re: Karmienie szczura!
Karmienie? :|
Chyba chodziło Ci o kąpanie.
Tak, można. Ja swoje szczury kąpałem tak:
Gdy nie był mocno brudny, to po prostu nalewałem do wanny tyle wody, ze nie dosięgał do dna. Popływał sobie trochę, to wyciągałem go i szczur kończył sam mycie przy klatce.
Gdy był mocno brudny (np. po wizycie w telewizorze, który zapomniałem kiedyś zamknąć :] ) lub gdy oblazły go robale (do teraz nie wiem, skąd się na nim wzięły :/ - żarcie?? ), to tutaj dawałem działo większego kalibru - szampon dla szczeniaków. Trzeba uważać, żeby się nie napił - najlepiej już go nie puszczać, żeby sam pływał. Trzeba też go obowiązkowo wypłukać rzecz jasna.
Teraz dwie ważne rzeczy:
1. Uważaj na pazurki i na zęby.
2. Przede wszystkim uważaj na przeciągi. Śmiertelne niebezpieczne dla szczura. W szczególności, gdy jest mokry. Możesz go przed wypuszczeniem owinąć na kilka sekund w ręcznik, żeby troszkę wsiąkła woda. Oczywiście pod warunkiem, że rattus pozwoli na to... :>
-
Tak, kapanie, spiacy juz jestem... Dzieki
-
KAPANIE A NI KARMIENIE!!!!
-
Tak, wiem o przeciagach.... a moze lepiej niech dotyka dna nogami...? Ha?
-
Jeśli zacznie dotykać dna, to będzie próbował wyskakiwać. Pół łazienki Ci zachlapie , opryska Cię, nie zamoczy się dokładnie i nałyka się wody.
Jak nie będzie czuł gruntu, to będzie sobie grzecznie pływał i zamoczy się cały z wyj. głowy. Pod warunkiem oczywiście, że nie będziesz go uczył skoków na główkę. :]
-
I jeszcze jedno - pamiętaj, że sczur potrafi stać na dwóch nogach - również (a może zwłaszcza) we wodzie.
-
To wiem. Ciekawe rzeczy z ta kapiela. Hodujesz je na karme? Bo ja jdenego mam jako przytulanke... to ona... wypadalo by ja rozmnozyc.... masz kogos dla niej na oku?>
-
-
Czyli pozostaje Ci pająk. Ja chce zaplodnic moja szczurke... to znaczy... nie ja.... ! Szczurzy facio! Ale chce zeby miala mlode. Bedzie wesolo. MOja siostra ja lubi!
Uprawnienia umieszczania postów