Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Wytloczki

Dark Raptor
    Guest

Re: Wytloczki

Co do bakterii to lepiej nie wiedzieć co łazi w i po świerszczach. Mączniki np. mogą przenosić tasiemce Hymenolepis diminuta (ale muszą być w cyklu z gryzoniami). Jestem świeżo po parazytologii i mówię wam, są ludzie którym taka wiedza odebrała by radość życia (np. przed świętami mieliśmy omawiane pasożyty ryb karpiowatych)

Pozdrawiam!

PS.
    Z wykładów wynika, że chodzącymi wylęgarniami wszelkiego paskudztwa są koty i psy
    Ogonki od bananów są najsmaczniejsze

SławekS
    Guest

Co do brania gekona łapkami to on kosztuje duuużo więcej i kasy i zachodu niż parę świerszczy, które jak padną to mała strata.
    A tak poza tematem ktoś gdzieś napisał, że przy hodowli muszki owocówki trzeba wszystko wyparzać a owoce gotować :-) zrobiłem tak i ..... 3 słoiki poszły do zlewu a muszki wylęgły się na psujących się ogryzkach teraz tylko myje i wszystko jest OK!!!

rdza
    Guest

chodzi mi o lańcuch salmonella>swierszcz>gekon. to tak trudno skumać?

MataManX
    Guest

rdza czego ty się boisz od ilu lat się stosuje wytłoczki i jakoś nie ma epidemii salmonelli wsród gekonów higiena jest good ale wszystko ma pewne granice nawet jak będziesz przesadzać z czystością to to będzie szkodliwe przestań się zastanawiać nad taką głupotą prosze

SławekS
    Guest

Salmonella ginie w alkoholu :-)))) kwestia świerszczom czy gekonowi

rdza
    Guest

twoja prosba nie jest dla mnie rozkazem.........

reveille
    Guest

legwany tez moga przenosic salmonelle nie zywiac sie swierszczami. traktuje sie to jako cos naturalnego, a salmonella doroslemu czlowiekowi zaszkodzic moze w sposob niezbyt drastyczny..

Uprawnienia umieszczania postów