-
Re: Mastomys (Praomys) natalensis
Poknuję trochę i zrobię większy pojemnik (teraz 50:40:40) i dokupię ze 2 samice, zobaczymy jak mi pójdzie. Liczyłem na jakieś inne odmiany, ale zdaje się, że te są identyczne jak moje Bywa. Gdybyś wyniuchał przy okazji jakieś ciekawostki to chętnie się ich dowiem.
-
Aż tak dobrze chyba nie będzie))) Jak dla mnie mogłyby rodzić choćby codziennie
-
jutro idę do zoo więc się dowiem
a za ile kupiłeś??
-
Były po 7 zeta, ale coś się dziewczynie pokręciło (sporo zakupów) i policzyła za 2 sztuki - tak więc jedna jest w promocji świątecznej gratis
-
-
hehe szkoda tylko ze najprawdopodobniej nie wytrzymuja niskich temp. tak jak zwykle myszy, liczebnosc w miocie jest duza max 22 sztuki, czesty kanibalizm, jesli sa niepokojone, do tego jeden samiec, reszta bedzie bita, gryziona
pochodza z Afryki, tez widzialem tylko odmiane bialo-brazowa, z czarnymi i czerwonymi oczami, oglnie u mnie jest promocja po 4 zl ludzie biora po 6 sztuk dla wezy, eh a kubus(pyton tygrysi) nie chcial jej ruszyc
-
Widzę w takim razie ogromną "dziurę" informacyjną - brak kompletnie wiarygodnych informacji na ten temat. Ja trafiłem na info o tym, że są mało terytorialne i można utrzymywać dowolne zestawy razem (kilka samców, kilka samic....) oraz, że łatwo dołączyć nowe osobniki do grupy. Na temat kanibalizmu nie było ani słowa, było za to o trudnościach przy porodzie i częstym padaniu samic - w zależności od "szczepu" (nazwijmy to tak). Całe szczęście niskie temperatury mnie nie dotyczą (przynajmniej tyle dobrego) a za dodatkową zalete uważam "odourfree" w ich wykonaniu (faktycznie mało walą). Tak czy siak robię test i zaczynam większą hodowlę tzn. 4 samice , do tego 12 bab myszy więc tak czy siak będą tylko jako urozmaicenie Jak węże odmówią konsumpcji to staną się przetrącką dla żółwi znajomego - tak czy siak na zmarnowanie nie pójdą....... Ps. Moje są czekoladowo-białe w różnych odcieniach a widziałem też brązowe.
Uprawnienia umieszczania postów