-
Kanibalizm
Mam problem z kanibalizmem w mojej hodowli swierszczy kubanskich. Nie wiem dlaczego moga sie zjadac... Zapewniam im sucha karme z duza iloscia bialka, codziennie dostaja tez zielenine, zawsze maja pod dostatkiem wody.
Czy przyczyna moze byc podwyzszona temperatura? Utrzymuje ja na poziomie ok 37st. Dzieki temu rosna i rozmnazaja sie o wiele szybciej.
-
Re: Kanibalizm
to normalne, niestety, nawet przy obfitym karmieniu i wielu kryjówkach. możesz im zrobić jeszcze wiecej miejsca i kryjowek, moze to cos da. ja im daje gammarusa, ktory chetnie jedza i dostarcza im chyba odpowiedna ilosc bialka bo od jakiegos czasu mam spokoj z zzeraniem sie nawzajem. wiecej białka!
-
Moze to ignorancja, ale co to jest gammarus?
-
to co zra zolwie wodne, suszony kryl czy cos takiego
-
...czyli kiełże
-
Moglibyscie podac optymalna wedlug was sucha mieszanke dla swierszczy? Jakie proporcje? Jaki gatunek polecalibyscie aby korzystnie wypadal wspolczynnik wielkosc\plemnosc? Chodzi mi oto, zeby szybko sie rozmnazal a jednoczesnie szybko przyrastal i osiagal jak najwieksze rozmiary. Narazie hoduje kubanskie, ale zastanawiam sie czy to dobry wybor...
-
Mozesz sprobowac środziemnomorskie (tez duze i szybko rosną) Tylko nie przejmuj sie kanibalizmem.
-
A co do tej mieszanki to jak?
-
Zadnych mieszanek nie stosuje. Karmie tym co mam akurat pod ręką. Glownie płatki owsiane, ale oczywiscie warzywa, owoce i inne dodatki tez. Kiełze tez czasami daje.
-
polecam śródziemnomorskie, duze, płodne i szybko rosną.
co do pokarmu, płatki dla rybek, gammarus, płatki owsiane, jedzenie dla kota, granulat dla żółwi, czasem owoce i warzywa i koniecznie stały dostęp do miseczki z wodą(dla małych nakrętka z mokrą gazą w środku)
Uprawnienia umieszczania postów