Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: sklep zoologiczny w Tesco - Warszawa

Mieszany widok

sklep zoologiczny w Tesco - Warszawa

często podczas gdy robie zakupy w tesco, wchodze do tamtejszego sklepu zoologicznego. Wiele razy widziałam jak zweierzęta są trzymane na dziwnym podłożu (np. zółw stepowy na czerwonym piasku (wyglądał jak pasek akwarystyzny)) Ale wczoraj byłam z szkowoana, w małym terrarium były trzymane 2 młode gekony lamparcie i żółw stepowy, wszystkie zwierzaki zestresowane pochowane w kątach. Myślałam, że wybuchne. Co o tym myślicie? Jak zapobiegać takim wypadkom w sklepach i w hodowlach? Pewnie myślicie, że powinnam powiedzieć im co o tym myślę albo cokolwiek innego, ale nie sądze by jakiśtam facet słuchał 12 letniego bahora...

boses
    Guest

Re: sklep zoologiczny w Tesco - Warszawa

To samo dzieje się we Wrocławiu.W malutkim terrarium siedzą 3 legwany zielone
    i 2 bazyliszki. Agamy brodate trzyma się z 4 Gekonami lamparcimi, a w terrarium
    Analiosów zielonych w misce z dawno niezmienianą wodą pływa góra potopionych
    świerszczy. To wszystko dla tych zwierząt jest gorsze niż najstraszniejszy koszmar.
    Uważam, że ktoś powinien wreszcie zareagować.

> Uważam, że ktoś powinien wreszcie zareagować.
    Ktos ???!!!???!!! A dlaczego nie ty ????

Digital
    Guest

TAk chyba sie dzieje w kazdym miescie niestety
    W Rzeszowie np. w maluśkim terra (naprawde malutkie) jest żółw stepowy, szyszkowiec, gekon czekoladowy i mikro faunabox z gekonem toke wśrodku. W fauna boxie jest kawałek wyschnietego paieru a gekon nie moze sie odwrócic w żadną strone Ale w większości przypadków nic sie nie da zrobić

Tony_666
    Guest

ten ręcznik jest specjalnie jest tak specjalnie z pewnego powodu co się stało temu gekonowi

ale wiecie co, ja zauważyłem, że w zoologach hipermarketowych i tak sa b.dobre warunki. Zależy to też oczywiście od właścicieli, ale moim zdaniem w hipermarketach jest dobrze. Gorzej z tymi miejskimi zoologami. Ostatnio w jednym zauważyłem mrówki u szynszyli,a legwan + żółw stepowy to standard w większości.

Uprawnienia umieszczania postów