Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Kres dla sklepów ZOO

Re: Kres dla sklepów ZOO

Jeszcze dwa słówka... Korsakow, nie chcę, żebyś moją wypowiedź odebrał w jakiś negatywny sposób Sam mam wiele wątpliwości, czy taki pomysł zyska poparcie, ale część członków jest za. Dzięki za pomysł z UP :-)

dr Robert
    Guest

W jaki sposób PIH bedzie miał oceniać warunki utrzymania zwierząt nie mam pojęcia ? Paniusie, które do tej pory sprawdzały czy cena jest przyklejona do towaru staną się nagle specjalistkami od gekona lamparciego i legwana ? O tym jak wyglądają państwowe służby weterynaryjne widać na przykładzie rzeźni.
    Jak słusznie zauważono w sejmie jest silne lobby rolnicze i myśliwskie. Chociaż ustawa miałaby dotyczyć sklepów zoo to te środowiska są przewrażliwione na punkcie jakiejkolwiek ochrony humanitarnej zwierząt bo wiedzą, że oni mogą być następni pod lupą. Dokładnie tak jak było ze zwierzętami laboratoryjnymi.

Do sprawy sklepów nie trzeba ustawy, nie ta ranga spraw. To idealnie pasuje do istniejącej ustawy o ochronie zwierząt. Można oczywiście napisać, przyda się przy okazji nowelizacji ww.ustawy, ale na specjalną ustawę o sklepach zoo nie ma nawet śladu szansy. Ludzi można porwać, ale będzie wielkie rozczarowanie i obawiam się, że gdy będzie trzeba protestować, podsyłać rozwiązania będzie milczenie jak przy okazji ostatniej nowelizacji.

o jezu Michalkiewicz, piszący projekt ustawy, o zakazach, koncesjach, ja chce to zabaczyć!

z całym szacunkiem do UPR-u, bo ja naprawde czene cześć tych ludzi, np Miachalkiewicza za felietony, to jednak nie pamiętam zeby ci ludize napisali projekt jakiejkolwiek ustawy która do czego kolwiek by sie nadawała, ich rolą jest raczej prowokowanie intelektualne ;-)

pozdrawiam KORSAKOW członek NZS-u i LR, (nie LPR ;-) ) katowice ;-)

a ja dalej będe mówił swoje, jeśli chcemu pomóc zwierzakom w sklepach to:

po pierwsze nie kupujmy nic w marnych sklepach!

po drugie nagłaśniajmy, prasa lubi podchwytywać takie tematy

A resztą zajmie się rynek ;-), Adam Smith rulez !

hehehe to nie przejdzie a napewno nie na takich warunkach
    pozdro!

MTI
    Guest

Ja też moge pomóc i pozbierać w moim mieście (Brzeg) kilka głosów. Nie bedzie ich dużo bo Brzeg to nie zbyt małe miasto a i mój czas jest ograniczomy ale zawsze nawet 50 głosów się przyda. mti-007@wp.pl

Czy kupił byś od tego człowieka ciągnik?? <hahaha>

Uprawnienia umieszczania postów