-
Jajca
Dziś zauważyłem jajeczka u mojej Alipes grandidieri :-).
Prawdopodobie jest to pierwszy przypadek czegoś takiego u nas więc postaram się opiywać co i jak będzię. Troszkę boję się żeby nadmiar manipulacji nie przyczynił się do zjedzenia jajeczek. Foto brak bo nie ma aparatu.
-
-
Re: Jajca
A one się rozmnażają partenogenetycznie czy nie? Może to taka ciąża urojona?
-
A skąd to ma ktoś wiedzieć czy to patrenogeneza, ciąza urojona czy nie? :-)
A ma 8-10cm.
-
-
wiem że nie bede pierwszy ze skolo, chodziło mi o gatunek :-)
jedyne co jest pewne że to moje to samica i będzie można to obfotografować i porównywać z innymi, może odkryjemy jakiś dymorfizm płciowy
a co do reszty to jest to całkowicie logiczne bo innego wyjścia nie ma :-) z tym świerszczem mnie tylko zaskoczyłeś
-
bo przeciez jest zimno. temp -'owa wiec jakie jest prawdopodobienstwo ze przyezyje? znikome. Przeciez sama niewytworzy ciepla. A gdyby teraz klient chciał kupic COS i wysylke przez POCZTE POLSKA to sprzedawca wysle ALE zeby sumienie miec czyste wysle na odpowiedzialnosc kupujacego.. a zwierzak..? ruletka.
-
przeprszam nie w zle miejsce wpisalam :] przeraszam Mysza ze akurat to tez byl TWoj post :P neichaco..
-
Mysza, a jedzą Ci Alipesy świerszcze? Bo moje tylko mącznika. I jakbyś mógł zrobić zdjęcia samicy, szczególnie jej części ogonowej :P
Ps: Pochwalę się, że moja Alipeska właśneie wylinke przechodzi ))
Pozdrawiam. Greg
-
jak wszysttko dobrze pójdzie to pokarze jutro dymofizm płuciowy (o ile to wogóle to jest) na przykładnie jakis skolo z jawy :-)
Uprawnienia umieszczania postów