Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: skolopendra

RAMMSTEIN1
    Guest

Re: skolopendra

Nie, nie mam od vorax'a sp. java.
    i z tego co widze po wyl. nie jest to takze S. cingulata.
    wg. mnie to jest S. "red head". Nie wiem jaka jest lacinska nazwa :/

a co do sp. "Malaysian Jewel" słyszałem ze są chyba w niemczech mieli - ale trzeba przyznac ze ladne skolopendry

[RED-689]
    Guest

JAKA CENA ZA Malaysian Jewel'a? i skad to wiesz????? Nie one nie sa ladne one sa najladniejsze.... pomijajac moze neon blue legged (..ale z tymi to podobno jak z H.lividum.. zalezy od swiatla :-)

>wg. mnie to jest S. "red head". Nie wiem jaka jest lacinska nazwa :/

Jakies pareset tysiecy odpowiedzi. Mixy tez sie zdarzaja co juz zwielokrotnia molziwosc odpowiedzi na tylko jedno pytanie :-) A wg. mnie bedziesz zyl w nieswiadomosci i mam nadzieje ze wiesz o tym?

Pozdrawiam

[RED-689]
    Guest

"red head" najczesciej dopisywany jest do coniektorych S.heros czesto do S.subspinipes jeszcze czesciej do sp. Masz jej zdjecia to ocenie to po swojemu ...chociaz napewno nietrafnie bo jak wspomnialem watpie zeby udalo sie trafic.

RAMMSTEIN1
    Guest

Tak, masz racje...
    Możliwe że to jakaś mieszanka, pasuje do red head, ale to moze byc rownie dobrze mieszanka z cingulata...eh ;P
    Podeśle Ci na maila fotke i sam ocenisz

RAMMSTEIN1
    Guest

Słyszałem od znajomego ze podobno tam mieli, a nie wiem czy jeszcze maja...a co do ceny juz nie pamietam ale sporo...
    Porozmawiam ze znajomym i w razie czego zmowimy sie na gg :-)

[RED-689]
    Guest

Zapytaj.. moze okaze sie ze wyjdzie taniej niz ze stanow (w co watpie ale...). Czyli czekam na zdjecia i info od Twojego znajomego. A na dzien dzisiejszy... ide spac :-) Zyje wedlug dziwnych zasad :-)

Pozdrawiam (dobranoc?

RAMMSTEIN1
    Guest

a jakie ceny sa w USA ?
    nie patrzylem na tamtejsze cenniki

hehe...dobranoc

[RED-689]
    Guest

Wpiszesz "Malaysian Jewel" na 99,9% znajdziesz je z cenami w USA... Nie pamietam jak to wygladalo cenowo ale wiem ze kosmos.

RAMMSTEIN1
    Guest

Xeo
    Guest

Wg. mnie najladniejsza skolopendra to S heros castaneiceps widzialem strone hurtowny w Tanzani .... ceny tego parecznika od 50 centow za sztuke....... ale zamowienia trzeba miec powyzej 2500$ :/

Uprawnienia umieszczania postów