Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Jeszcze raz z czym trzymać wije

AGAM
    Guest

Jeszcze raz z czym trzymać wije

Myślę o nabyciu jakiegoś gatunku krocionogów, prawdopodobnie gatunek osiągający około 20cm, i zastanawiam się w jakim terrarium umiescić 3-4 sztuki. Mam kilka opcji - pierwsza to terrarium z karaczanami (kubańskie, madagaskarskie i B.cranifer), kruszczycami i żłobkiem Phasmodea o wymiarach 40/40/20 (dł/szer/wys); druga opcja to terra z nerodiami florydyjskimi i dorosłymi Phasmodea o wymiarach 100/40/50; lub terra z Achatinami (jeszcze nie wiem jakie dokładnie wymiary, ale około 40/40/30). Która opcja będzie najlepsza?? Czy wije nie zaszkodzą jajom owadów??

Arrow
    Guest

Re: Jeszcze raz z czym trzymać wije

eh co za pomysly ...

z phasmode ujdzie aczkolwiek krocionogi nie sa czyscioszkami, takze nie wiem jak sobie jajka powybierasz .... a pozatym beda plesniec na torfie czy wlokninie

a achatiny - to odpada totalnie przeciez to sa brudasy niesamowite...

kruszyce jesli chcesz miec mlode krocionogi to odradzam...

no a poysl z wezami ... cudo

karaczany...tutaj czystosc podloza znowu, u krocionogow czekaja Cie czeste zmiany podloza, a jak wiesz larwy karaczanow siedza sobie w nim, wiec problem z wybieraniem larw

eh wstaw sobie sobne terra na nie ...

AGAM
    Guest

Nie wiedziałęm że to takie flejtuchy :-) Chyba narazie będę musiał zrezygnować z ich hodowli do czasu aż skombinuje miejsce na nowe terra.

Korgan
    Guest

Ja mam terrarium 60/50/60 i będą tam 3 wije Archispirostreptus gigas
    pozatym patyczaki rogate i czerwonoskrzydłe oraz imago motyli Saturnia pyri i Daphnis neri. Narazie w terrarium są tylko owady i jest juz niezły bałagan

NAJKI
    Guest

20 cm wije wchłoną owady az milo popatrzec i pieniadze wbloto!!!##jo

Uprawnienia umieszczania postów