-
mam pytanie powiedzcie czy tak można ??
otóż jutro jad epo terra dla gekona i wystrój
i che zeobić tylną ścnake ze streopianu w ten spsób:
wydłubać wzorki w streopianie, klej rozcieńczyć z denaturatem i nałożyć na streopian i posypać pigmenetm w proszku??
może tak być ?
podam wam linki
jak to sie robi
i co dokładnie
http://www.terraium.com.pl/forum/dow...6/ŚCIANKA.jpg
-
Re: mam pytanie powiedzcie czy tak można ??
-
po wyrzezbieniu rozrob rzadki klej gipsowy lub cekol, dodaj do niego troche piasku i pigmentu, wylej na styropian i posyp calosc piaskiem, lekko docisnij i zostaw na kilkanascie godzin do wyschniecia.
szczegolowy opis zamieszcze wkrotce na stronie
pzdr
-
a dlaczego nie można w ten sposób ??????
-
jaki pigment w proszku czy płynie ?? i do mam doicisnąć ??? steropian czy co i do czego ??
-
a ten kleij gipsowy to rzadki jest i czy cekol też jest rzadki, i jaki pigment dodać do kleju w proszku czy w płynie ??
odpowedcie błagam
-
Zrób zaprawe klejową (ATLAS lub CEKOL) troszke rzadką, ale nie zabardzo, dodaj tego pigmentu(ja mialem w płynie) wymieszaj, i nakładaj na styropian, jak chcesz to sobie posyp piaskiem. U mnie sam atlas zabarwiony pigmentem sprawuje sie bardzo dobrze, tylko połozylem z tego co pamiętam 2-3 warstwy. Zreszta sam zobaczysz, jak zrobisz grubą warstwe, gęstej zaprawy to moze i jedna warstwa wystarczy.
-
moze byc w proszku lub w plynie.
Docisnij po posypaniu piaskeim - nie musisz posypywac piaskiem ale wedlug mnie z piaskeim tlo ma fajniejsza fakturę...
pzdr
-
aha i jeszcze jedo:
a cekol jak mam rozrobi.ć ??
najpierw z wodą a potem dodać pigment kolor.
najprawdopodobnej zrobie tak jak mówił mantid rzadki klej gipsowy lub cekol i pigment i będzie oki
a to ma być bardzo gęste czy rzadsze ??
-
powinno byc konsystencji smietany/jogurtu... przed dodaniem piasku. Jezeli chcesz to jeszcze pokryc piaskeim to posyp mokry cekol, juz nalozony na styropian , 1--2 cm warstwa piasku iz zostaw na kilka godzin.
Uprawnienia umieszczania postów