Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Maczniki po raz setny :P

Matmike
    Guest

Maczniki po raz setny :P

Hey
    Wszystko mi sie juz po walilo - jak to jest z tymi maczniakami ? Inni mowia ,ze jest to super pokarm dzieki ktoremu dlugo zyja a drudzy ,że beznadziejny - chcail bym urozmaicic diete i chcail bym sprobowac maczniakami ...co o tym myslicie ??

mantid
    Guest

Re: Maczniki po raz setny :P

Azzurreeuss
    Guest

znowu sie zacznie ]; ->

JAZZDDDAAAA.......

Matmike
    Guest

No wlasnie - na tej stronie pisze - ale pisze takze ,że swietne podloze to piasek !! Wiec nie wiem czy mozna ufac temu opisowi :/

sqqter
    Guest

Ziomus... Tak naprawde piasek to jest swietne podloze. Poprostu ktos w stylu Jan Kowalski puscil bezsnsowna plotkę o tym ze gekony się zapychają. Jest to swietne podloze bo...

1. Tanie

2. Wygodne (wysypujesz nasypujesz i po problemie)

3. Zdrowe. Gekony lubią troszeczke podjadać piasek w ktorym jest wapno a sam piasek poprawia trawienie.

4. Naturalne

5. Ładne (Mam terrarium w ktorym stosowalem rozne rozniaste podloza i z piaskiem wygladalo najladniej)

Pozdrawiam. Kamil

Guttata
    Guest

wogóle geki mi sie niczym nie zapychają w jednym terra mam żwirek i jak go zjedzą, to nic sie im nie dzieje, młode piaskiem jak najbardziej mogą się zapchać, znam kilka takich przypadków, ale dorosłe i podrośnięte osobniki śmiało można trzymać na piasku. Do do mączników, możesz je podawać, ale tylko wiekszym osobnikom, tak powyżej roku, młodym mogą uszkodzić przewód pokarmowy, a wtedy będzie źle...

Goblin
    Guest

heh ... tysiące geków w renomowanych zagranicznych hodowlach które mają wielkie osiągniecia gekowy są karmione dieta z maczników + witaminy i zyją , mają się świetnie , są w dobrej kondycji i nic niczemu sie nieuszkadza...

Guttata
    Guest

bo Ci ludzie idą na ilośc, a nie na jakość według mnie można podawac mączniki, ale jako urozmaicenie podstawę diety w naturalnym środowisku stanowią owady, więc...

Nook
    Guest

moje geki leca tylko na swierszczach i preparatach, wygladaja dobrze, mam je kilka lat nie probowalbym diety mącznikowej:] od czasu do czasu.. rzadko

Azzurreeuss
    Guest

Guttata
    ciekawa twoja teoria
    maczniaki mlodym maga uszkodzic przewod pokarmowy a dorosłym nie. Kiedy to wymysliłes??

Uprawnienia umieszczania postów