-
Maczniki po raz setny :P
Hey
Wszystko mi sie juz po walilo - jak to jest z tymi maczniakami ? Inni mowia ,ze jest to super pokarm dzieki ktoremu dlugo zyja a drudzy ,że beznadziejny - chcail bym urozmaicic diete i chcail bym sprobowac maczniakami ...co o tym myslicie ??
-
Re: Maczniki po raz setny :P
-
znowu sie zacznie ]; ->
JAZZDDDAAAA.......
-
No wlasnie - na tej stronie pisze - ale pisze takze ,że swietne podloze to piasek !! Wiec nie wiem czy mozna ufac temu opisowi :/
-
Ziomus... Tak naprawde piasek to jest swietne podloze. Poprostu ktos w stylu Jan Kowalski puscil bezsnsowna plotkę o tym ze gekony się zapychają. Jest to swietne podloze bo...
1. Tanie
2. Wygodne (wysypujesz nasypujesz i po problemie)
3. Zdrowe. Gekony lubią troszeczke podjadać piasek w ktorym jest wapno a sam piasek poprawia trawienie.
4. Naturalne
5. Ładne (Mam terrarium w ktorym stosowalem rozne rozniaste podloza i z piaskiem wygladalo najladniej)
Pozdrawiam. Kamil
-
wogóle geki mi sie niczym nie zapychają w jednym terra mam żwirek i jak go zjedzą, to nic sie im nie dzieje, młode piaskiem jak najbardziej mogą się zapchać, znam kilka takich przypadków, ale dorosłe i podrośnięte osobniki śmiało można trzymać na piasku. Do do mączników, możesz je podawać, ale tylko wiekszym osobnikom, tak powyżej roku, młodym mogą uszkodzić przewód pokarmowy, a wtedy będzie źle...
-
heh ... tysiące geków w renomowanych zagranicznych hodowlach które mają wielkie osiągniecia gekowy są karmione dieta z maczników + witaminy i zyją , mają się świetnie , są w dobrej kondycji i nic niczemu sie nieuszkadza...
-
bo Ci ludzie idą na ilośc, a nie na jakość według mnie można podawac mączniki, ale jako urozmaicenie podstawę diety w naturalnym środowisku stanowią owady, więc...
-
moje geki leca tylko na swierszczach i preparatach, wygladaja dobrze, mam je kilka lat nie probowalbym diety mącznikowej:] od czasu do czasu.. rzadko
-
Guttata
ciekawa twoja teoria
maczniaki mlodym maga uszkodzic przewod pokarmowy a dorosłym nie. Kiedy to wymysliłes??
Uprawnienia umieszczania postów