-
Podłoże po raz setny
Witam.
Mam pytanie na które nigdy nie dostałem (i nie znalazłem) konkretnej odpowiedzi.
Czy takie podłoże się nadaje dla gekona ??
Głównie chodzi mi o wypełnienie szpar między piaskowcami (dużych szpar)
-
-
Re: Podłoże po raz setny
oczywiście, że się nadaje
- sam takie stosuje :P
-
A tu kolejne pytanko dot. podłoża
Czy to podłoże które pokazałem wyżej nadaje sie na całe wyłożenie terrarium ??
-
tak nadaje się na całę terrarium. możesz nawet tym scianki obłożyć jak się będzie dało
-
A co będzie jeśli gekon zje trochę podłoża ??
Nie zapcha się ??
-
nie podales im ze masz malego geka nie nadaje sie gdyz male sa strasznie zarloczne i lapiia w mordke wszystko takim podlozem moze sie spokojnie zapchac takie moje zdanie.
-
No to jak zaznaczył Ziu (chwała mu za to) mam małe geki. Takie podłoże chcę zastosować w docelowym (gekony prawdopodobnie wylądują w nim we wrześniu). Dzisiaj wsadziłem starszego na chwilę (zmiana ręczników) i zaczął jeść (obesrwowałem go i jak najszybciej przeniosłem do aktualnego) czy coś mu się mogło stać ?? ilość jaką zjadł jest bardzo mała.
-
jeśli bardzo mała to niepowinno zaszkodzić, ja trzymam dorosłego samca na takim podłożu i nic nie je. Czsami mu sie coś nawinie na jezor, ale to nic takiego :]
-
Ale to trzeba najpier zlać woda zeby rozpecznialo prawda??
Wiec jak wsadzisz taki mokry to wilgotnosc bedzie za duza a wyschniety bardzo pyli.
Moim zdaniem nie jest to najlepsze podloze.
Wiem bo sam na poczatku dalem samo takie.
Chodziaż na wpychanie miedzy kamienie mysle ze sie nadaje ale wyloznie calego terra szczerze odradzam.
Uprawnienia umieszczania postów