Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Podłoże po raz setny

Jachyr1
    Guest

Re: Podłoże po raz setny

Witam. Nie chcac rozpoczynac nowego tematu chcial bym sie zapytac czy piasek z nad morza wymieszany z torfem,wkuknem kolosowym i drobna korą nadaje sie na podlorze dla podrosnietego geka!?? Wlasnie czekam na przesylke od KrzysztofaW z Gekiem ktory ma troche ponad 17 cm i chcial bym wiedziec czy teakie podlorze moze byc zdjecie w Zalaczniku!?? pozdrawiam i dzeiekuje za odpowiedz

Jacku87
    Guest

To zalyży od dwóch czynników: Ciebie i Twojego gekona.
    Sa Gekony które wpieprzaja podloże a sa takie które nawet o tym nie myśla.
    Od Ciebie zalyży bo jedni sa zwolennikami piasku i twierdza ze nie czopuje geków a inni twierdza ze piasek jest najwiekszym wrogiem gekow wiec wybór należy do Ciebie.
    Ja osobiście nie dawal bym piasku.
    Ladnie wyglada ale zawsze to ryzyko zapchania (tak na prawde i tak jest male ale nigdy nic nie wiadomo)
    Jest wiele innych podloży dużo bezpieczniejszych i też bardzo ladnie wygladajacych jak np wszelkiego rodzaju kostki kokosowe i dębowe wiec radze sie zastanowić.
    Pozdrawiam

mantid
    Guest

Ja jestem przeciwny tego typu podłożom... Przy panującej w terra dla lampartów wilgotności takie podłoże się pyli.

Banza
    Guest

ja też odrazdam, lepiej dmuchać na zimne!

Raffee
    Guest

ja nie polecam tego podlaza z dwoch wzgledow. Gek zjadal podloze i przy panujacej wilgotnosci w terra pylilo sie i gek mial utrudnione oddychanie.

Uprawnienia umieszczania postów