-
Re: Podłoże po raz setny
Witam. Nie chcac rozpoczynac nowego tematu chcial bym sie zapytac czy piasek z nad morza wymieszany z torfem,wkuknem kolosowym i drobna korą nadaje sie na podlorze dla podrosnietego geka!?? Wlasnie czekam na przesylke od KrzysztofaW z Gekiem ktory ma troche ponad 17 cm i chcial bym wiedziec czy teakie podlorze moze byc zdjecie w Zalaczniku!?? pozdrawiam i dzeiekuje za odpowiedz
-
To zalyży od dwóch czynników: Ciebie i Twojego gekona.
Sa Gekony które wpieprzaja podloże a sa takie które nawet o tym nie myśla.
Od Ciebie zalyży bo jedni sa zwolennikami piasku i twierdza ze nie czopuje geków a inni twierdza ze piasek jest najwiekszym wrogiem gekow wiec wybór należy do Ciebie.
Ja osobiście nie dawal bym piasku.
Ladnie wyglada ale zawsze to ryzyko zapchania (tak na prawde i tak jest male ale nigdy nic nie wiadomo)
Jest wiele innych podloży dużo bezpieczniejszych i też bardzo ladnie wygladajacych jak np wszelkiego rodzaju kostki kokosowe i dębowe wiec radze sie zastanowić.
Pozdrawiam
-
Ja jestem przeciwny tego typu podłożom... Przy panującej w terra dla lampartów wilgotności takie podłoże się pyli.
-
ja też odrazdam, lepiej dmuchać na zimne!
-
ja nie polecam tego podlaza z dwoch wzgledow. Gek zjadal podloze i przy panujacej wilgotnosci w terra pylilo sie i gek mial utrudnione oddychanie.
Uprawnienia umieszczania postów