- Z ubarwieniem to zależy od genów, wieku i wielu innych czynników. Ja mam dwa geki z róznicą wieku wynoszącą miesiąc i są zupełnie inne (pamiętam jak starszy był w tym wieku i jak wyglądał).

- Ja przez pierwszy tydzień, może dwa (od urodzenia gekona - kupiłem bardzo młodego) trzymałem w małym Faunabox`ie, potem stopniowo coraz większe terrarium i z wiekiem będę im zwiększał (aż do docelowego 80*40*40). Dla mnie mały Faunabox to taki za 7,5 zł na allegro.
Ja osobiście boję się dać już moje gekony (14cm i 12cm) do docelowego głównie z powodu pokarmu. Nie chcę im utrudniać szukania pokarmu (czyt. doprowadzać do głodówki). Jeżeli zapewnisz odpowienie terrarium na dany wiek gekona to będzie on super rósł (będzie mniej zestresowany)

- O Reptowit nie słyszałem. Ja używam SERA ReptimineralH, SERA Reptilin i do tego sepia (wapno). Z sepią to jak ktoś napisał wcześniej - obojętnie dla kogo.

- Z witaminkami to najlepiej zamoczyć lekko świerszcza w wodzie i oprószyć go witaminkami i wapnem. Jest to chyba najpopularniejszy sposób.

- Ile Reptowitu rozpuścić to nie wiem bo nie spotakłem się jeszcze z tymi witaminami

- Z ogonkiem Ci nie pomogę dokładnie bo nie miałem (naszczęście) sytuacji autotomii. Ja bardzo uważam z ogonkiem i staram się go omijać ręką bo chcę aby moje zwierzaki miały oryginalne ogonki do końca swoich dni.

- Ta żarówka emitująca niby światło księżycowe ponoć szybko się przepala. Ja bym wybrał czerwoną żarówkę - najlepiej z czerwonego szkła (widziałem w Castoramie za 13zł taką o mocy 3W więc nie będzie grzała). Z żarówką to kwestia Twojego wyboru.

- Ja wrzucam swoim około 10 świerszczy na noc i jakoś nie zaobserwowałem jakiś ranek na gekonach. Skałki nie testowałem. Chociaż osobiście bym nie inwestował w to - jakoś nie mam przekonania.

- Odchody nie babrają się jak geko jest zdrowy. Ja nie mam problemu ze sprzątaniem bo czekam do rana (przeważnie robią kupę ok. 20-21) i wtedy ładnie wysycha i bezproblemu mogę ją sprzątnąć.