Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: potrzebuje info, jak zrobić oświetlenie dla geka ?

vagansptasznik
    Guest

potrzebuje info, jak zrobić oświetlenie dla geka ?

potzrbuje info na temat jak zrobić oświetlenie dla geka i czy macie jakieś fotki waszych terra ??

Obcy
    Guest

Re: potrzebuje info, jak zrobić oświetlenie dla geka ?

jako oświetlenie najlepiej sprawdzi sie zarówka

mboinski
    Guest

Żarówki - dają światło i ciepło.
    A co do terrarium to zajrzyj w mój profil bo tam mam linka do fotek mojego (jeszcze będę je poprawiał)

vagansptasznik
    Guest

mi chodzi jak zamontować żarówke

mboinski
    Guest

a z czego masz terrarium ??

vagansptasznik
    Guest

ze szkła

mboinski
    Guest

Jest kilka opcji przy szkle:

1. Przyklejsza oprawkę:
    Kładziesz terrarium do góry nogami i jeśli masz już gotowe oprawki (połączone z przewodami itp.) przyklejasz je na sylikon. Oprawki musisz czymś podeprzeć aby się nie przewracały. Musisz również poczekać aż dobrze wyschnie. Ja tak mam i jak na razie mi się żadna nie odkleiła (mam dwie). Uzywałem sylikonu akwarystycznego.

2. Wywiercasz otwór na kabelek:
    Wywiercasz wiertarką (wiertło tylko i wyłącznie diamentowe) otwór na kabelek. Przeciągasz potem przewód i podpinasz oprawkę. Musisz mieć tylko dobrze wymierzone kabelki aby nie "jeździły" w górę i w dół. Pamiętaj że wiertarka musi byś ustawiona na wolnych obrotach, musi być odpowiednie wiertło i musisz to robić delikatnie bo innaczej rozwalisz górną szybkę.

3. Na blaszkę:
    Bierzesz kawałek twardej blaszki i przykręcasz z jednej strony do wentylacji a z drugiej do oprawki.

W 1 i 3 sposobie kabelki przepuszczasz na zewnątrz przez wentylację (wiercisz dziurkę). Najładniej to wygląda jak schowasz kable za ścianką. Jeżeli masz dokładnie zamontowane oprawki na kablach (tak aby nie było na 100% spięcia) możesz ukryć kable również obwijając je parcianym sznurkiem. Wygląda to lepiej niż baiłe kable.

Uprawnienia umieszczania postów