Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: czy takie podłoże nadaje się dla małego geka lamparta???

vagansptasznik
    Guest

czy takie podłoże nadaje się dla małego geka lamparta???

czy włókno kokosowe nadaje sie na podłoże dla malucha lamparta. nie chodzi mi o takie włokno kokosowe które się zalewa wodą i ono pęcznieje tylko takie jak spzredaja w biofilu w dziale biofil poleca i tam jest włókno kokosowe luzem na wagę ja kupiłem takie włókno tylko że ono jest mniejsze ma te nitki małe i cienkie i niektóre grybsze zauważyłem tam klka większych kawałków orzecha kokosowego i nie wiem czy takie mogę wykorzystać ??? ten gek ma 8 cm.

nie zbesztacie mnie bo jestem początkujący i nie chce zrobić zwierzakowi krzywdy więc wolę się wcześniej spytać niż dać.
    proszę o szybką odpowiedz
    i mam takie jeszcze małe pytanie jak mam urządzić faunabox dla malucha co do niego włożyć ??

Banza
    Guest

Re: czy takie podłoże nadaje się dla małego geka lamparta???

włókno kokosowe możesz dać jak gek trochę podrośnie, narazie możesz wsadzić do faunaboxa ręczniki papierowe, jakąś kryjówke, kamień i miske z wodą- narazie powinno starczyć, ale myśl już nad zakupem wiekszego terra (czym szybciej tym lepiej)

vagansptasznik
    Guest

a dlaczego nie mogę dać takiego włókna teraz ???

wh6fxe
    Guest

Poniewaz male geki czesto jedza podloze a nawet jesli nie to moga przypadkowo podczas polowania polknac taki jeden kawalem badz kilka wlokien a tym zapcha sie w 100%.

Uprawnienia umieszczania postów