Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: PROBLEM Z GEKONEM

Mieszany widok

EMILUS
    Guest

PROBLEM Z GEKONEM

MOJ GEKON CZESTO ZWRACA PODLOZE ZJEDZONE WRAZ Z POKARMEM JAKO PODLOZA STOSUJE KUPIONE W SKLEPIE ZOOLOGICZNYM "PODLOZE DO TERRARIUM" SA TO DROBNE DREWIENKA CZY ZMIENIC PODLOZE

Goblin
    Guest

Re: PROBLEM Z GEKONEM

Jak je podłoze to je zmień ... najlepsze są gazety ale oczywiście niezbyt atrakcyjnie to wygląda...

mboinski
    Guest

no własnie gazetki, reczniki papierowe.
    A jeżeli ma to jakoś wyglądać to łupki piaskowca na dno - ja tak właśnie robie teraz

ziu
    Guest

w miare estetycznie i moim zdaniej lepsze niz gazety sa reczniki papierowe, oczywsciei najlepiej nie zapachowe.
    Widzialem ostatniio geki na piasku kwarcowym i wydawalo mi sie ze maja tam niezle, a i nie za bardzo chyba moglby im zaszkodzic.

Pozdrawiam.

Goblin
    Guest

A co do zwracania podłoza to moze się zapchał i niemoze zwrócić w normalny sposób ?? wtedy to juz nie przelewki...

pejger1
    Guest

wdlug mnie najlepsza jest glinka jako podloze ktora mozna kupic w wedkarskim

brevis
    Guest

pejger1- chodzi ci o tę glinkę do zanenty, stosowaną po to by zanęta w silnym nurcie szybciej opadła?? Jak tak to gratuluje:/ ona ma w sobie składniki klejące i sztuczne aromaty(

Hari
    Guest

Pewnie masz drobną kostke bukową? Najgorsze podloze do terrarium jakie znam. Chyba ze ktos hoduje drewnojady, wtedy sprawdza sie znakomicie
    Znajomej legwan obrozny zatkal sie tym podlozem i miala z nim wiele problemow. Zmien na wlokno kokosowe lub kostke kokosową.

pejger1
    Guest

zalezy od jakiego producenta...ja mam czysta bez chemii

agulec3
    Guest

Właśnie zainstalowałam matę kokosową. Powinno zdać egzamin. Z drewienek nie byłam zadowolona a piasku to nie miały (mam je dopiero tydzień)

Uprawnienia umieszczania postów