-
Re: slimaki
napisałem ci na GG wszystko...jesli niedoszło to masz tutaj...Poprzednie posty moze i były niepotrzebne , sorry...
Bo slimaki mają kontakt z róznym syfem i mogą miec na sobie wiele szkodliwych bakteri i pasozytów które mogą byc niegroźne dla nich a śmiertelne dla geków ... lepiej karmic sprawdzonym pokarmem z hodowli pozbawionej świństw niż narazać geki na różne dolegliwości :-)
zadowala czy jeszcze coś dopisać ??
-
no to ze karmowka z zewnatrz moze byc zasyfiona czyms to normalne i to nei tylko w przypadku slimaka ;] jezeli ktos mial z tym doczynienia niech napisze
-
koniki polne sa tak samo darmowe jak slimaki, a sa polecane jako karmowka i o wiele bogatsze pod wzgledem mikroelementow niz swierszcze Jest mozliwe zarazenie pasozytami, ale ja uzywam ich od zawsze i gekony zyja i uwazam, ze twoje wypowiedzi sa troche dziecinne
-
Ja miałem i niezjadł. Słuchaj jak chcesz to nakarm- jak zdechnie albo pocharata sobie podniebienie skorupką to drugi raz nienakarmisz i dziesiątemu zakażesz!!
Goblin, i tak go nieprzekonasz bo on jest jakiś nieprzekonywalny. Myśli że jak ma 4 ptaszniki w profilu to jest Bogiem. MuDvAyne, według mnie jesteś chamski w stosunku do O WIELE bardziej doświadczonego Goblina, który próbuje z cierpliwością nieludzką wytłumaczyć ci że GEK NIGDY NIEZJE SLIMAKA!!!
-
Aha i dlaczego nie bo:
1. Toksyczny śluz
2. Twarda skorupka, gek może sobie pokaleczyć podniebienie i całe jelita i żołądek
3. Gek gdzieś na pustyni nigdy może ślimaka niewidział
3. Zaczopowanie tą skorupką
4. Są pod ochroną
5. Czy nak ciężko złapać, sprawdzonego konika polnego? :/
-
hahahahaha a moze poczytaj wyzej ze pisal jakbym mial podac slimaka to dalbym go bez skorupy, ciekawy jestem bo jezeli ktos agame nakarmil slimakiem to ciekawi mnie czy geka tez wiec jezeli twoj nie zjadl to nie wiesz nic na ten temat i nie pisz .... akorat na twoje punkty nie trzeba byc alfa i omega zeby wpasc;] mnie interesuje zdanie osoby ktora to zrobila ... chamski napewno jestem poczytaj posty goblina zamiast dac odpowiedz normalna to probooje nie wiem co udowodnic ;] i wez na nastepny raz nie obrazaj mnie jakimis wyzwiskami typu bog bo sobie tego nie zycze ... ja nie experymentuje z gekonami trylko jestemc iekawy tego chyba to dobre ze sie pytam, lepiej sie zapytac niz samemu sie dowiadywac ;] wiec mnie do niczego nie musicie przekonywac bo ja i tak nie podam ale jestem CIEKAWY tak trudno to skumac, wiec jeszcze raz nie masz o tym pojecia to nie pisz !
-
a tak pozatym teraz to do mnie doszlo.... problemujecie do mnie ze sie pytam o takie rzeczy a sami podawaliscie, a to ze nie zjadl to juz inna sprawa ale jest fakt ze dawaliscie ;] a jak jeszcze brevis podawales w skorupie to jzu wogoole brawo ;] wiec hcyba lepiej szukac info niz dawac bez namyslu ;] wiec nie wyjezdzaj mi z liczba ptasznikow na drugi raz ...
-
sluz nie jest toksyczny, tylko niesmaczny zreguluy w polsce pod ochrona sas tylko gatunki z rodziny helicidae, natomiast jakze pospolite wstezyki nie sa chronione a tego, ze gekon nigdy sie na cos w naturalnym srodowisku nie natknie, nie uznawalbym, za powod, zeby tego czegos mu nie podac, gdyz terrarium, to nie jest naturalne srodowisko i nie mozna go z nim za bardzo porownywac, nawet jezeli sie poczynilo wszystkie starania, zeby je odtworzyc Aczkolwiek potwierdzam, ze gekony slimakow raczej nie zjedza
PS Cos tam bylo odnosnie pomrowow i innych bezskorupowych. Ja nie radze ich dawac, gdyz sa w przeciwienstwie do skorupowych troszke szkodliwe i bardzo niesmaczne. Nigdy nawet nie byly uzywane w kuchni
-
ok. spoko....
Jeśli zżera cię ciekawość, bądz też jesteś tylko ciekawy to złap tego ślimaka(jakiego chcesz) i poprostu włóż go do terrarium z gekonem. Poczekaj i napisz czy zjadł czy nie.... to jest najprostszy sposób
-
wlasnie o to chodzi ze nie chce niepotrzebnie ryzykowac ... a do kolesia: jak mowilem o slimakach bez skorupy to nie chodzilo mi o te ktore tak zyja tylko poprostu o wyciagniecie slimaka z niej ... i tak btw dzieki za info
Uprawnienia umieszczania postów