Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: znacie coś dobrego w Lublinie

Mieszany widok

Garet008
    Guest

znacie coś dobrego w Lublinie

znacie jakiś dobry sklep zoologiczny w Lublinie lub dobrego chodowce????

Pozdrawiam Kuba

ufo85
    Guest

Re: znacie coś dobrego w Lublinie

nie wiem co Cię interesuje? ale jest tam parę gatunków węży, agamy brodate, gekony, żółwie, po za tym ptaki i jakieś futerkowce - a chodzi mi o sklep ARCTUS ZOO ul. Bursztynowa 1 (os.Poręba, końcowy autobus 9 - tak pisze na ich wizytówce, ale może nie aktualne, ja nie wiem bo jestem ze Świdnika). Profesjonalna obsługa i miła,kupywałem tam swoją zbożówkę i jestem bardzo zadowolony!! Sklep i obsługa super!! adres internetowy: www.arctuszoo.of.pl (ale często coś się im psuje)

Ja polecam Zoo-Hit na Turystycznej i Gekona na Wileńskiej( www.gekon.lublin.pl )

OLAFEK
    Guest

Raczej Gekon na Wileńskiej lub Arctus na Bursztynowej. Jeśli chodzi o Zoo Hit na Turystycznej to zwierzęta są bardzo apatyczne i w ogóle jakieś dziwnawe. Nie wiem czym jest to spowodowane. Z tych trzech sklepów odradzam jedynie Zoo Hit z Turystycznej.

Sprecyzuj: "zwierzęta są bardzo apatyczne i w ogóle jakieś dziwnawe". Zwłaszcza to "dziwnawe" mnie interesuje.
    Staram się dbać o zwierzęta i jeżeli coś mnie niepokoi to nie trafiają na sprzedaż (są wówczas w terrariach z tabliczką "zmiana dekoracji" lub trafiają na kwarantannę - w zależności od przyczyny). Może nie są "biegające nonstop jak chomiki" ale to dlatego, że są dobrze karmione i co najważniejsze: mają zapewniony spokój (kryjówki, itp).
    Zresztą: zapraszam do sklepu, chętnie porozmawiam i wymienię się uwagami i doświadczeniami.

O co Ci chodzi z tymi zwierzętami z Zoo-Hitu? Co znaczy „dziwnawe”?
    Znam doskonale warunki w jakich są tam przetrzymywane i wiem z jakich źródeł tam trafiają. Jeśli zaś chodzi o opiekę, to właśnie Zoo-Hit, jako jeden z nielicznych w naszym kraju, może stanowić wzór dla innych sklepów.
    Jeśli stawiasz takie zarzuty, to podaj jakieś przykłady.

Pozdrawiam

Bartek Gorzkowski

ufo85
    Guest

W sprawie Zoo-Hit'a!! Ja np. nie mam zastrzeżeń co do sklepu wiele pięknych zwierząt trzymanych wg mnie w odpowiednich warunkach!! Natomiast nie poleciłem tego sklepu tylko ze względu na zawyżone ceny!! Ale rozumiem dlaczego ceny są takie wysokie ( w końcy szkoła ekonomiczna ). Jeżeli ktoś nie liczy się z kosztami to sklep jak najbardziej polecam!!
    P.S. FAntastyczne rybki i rafy na przeciw wejścia!! Coś po prostu nie do opisania!!

OLAFEK
    Guest

Dlaczego tak od razu Fryta się denerwujesz. Ja wyrażam tylko swoje zdanie a inni nie muszą się z nim wcale zgadzać. Takie jest moje zdanie i jeszcze pare innych osób, a forum jest po to żeby m.in. wyrażać swoje opinię.
    Ale nie dziwię się tobie bo "KAŻDA SROKA SWÓJ OGONEK CHWALI" :-)))))

BTW Nie mam z tym sklepem nic wspólnego, żadnych zbieżnych interesów. Ba, można powiedzieć że jest to nawet pewien rodzaj konkurencji.
    Uważam jednak, że jakiekolwiek zarzuty powinny być czymś poparte. Do tego nadal intryguje mnie to określenie "dziwnawe"...

Pozdrawiam
    Bartek Gorzkowski

Polecam ArctusZoo na Bursztynowej: mały ale nieźle zaopatrzony i sprzedawcy znają się na tym czym sie zajmują, no i ceny bardzo przystępne

Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów