Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Podłoża.Czy może być?

mateuszek
    Guest

Re: Podłoża.Czy może być?

A ile tych lupek skalnych dales?? Co???? I czy w biofilu moge takie kupić i za ile????

dawid_długoszewski
    Guest

W terra mam 5 łupek skalnych i 2 takie wieksze kamienie.W biofilu jak byłem ostatnio to mieli tylko 1 taką wielką.
    A cena w biofilu 3zł-1kg
    Bardziej chyba się opłaca gdzies isc w teren i poszukać takich płaskich kamieni

mateuszek
    Guest

THX!!!!!!! A jakie wymiary ma twoje terro??? Bo moje dopiero urzadzam ale bardzo duzo ksiżek czytalem na ten temat (gekony lamparcie ) i potrzebuje jakie podloze czy ktos robi sciany z gipsu i obkleja kora.... itp. Rozumiesz chyba??? Moje ma wymiary 60/30/40....

POZZZZDRO!!!!!!!!!!!

dawid_długoszewski
    Guest

Ja mam 60X30X40
    Jako śćiany mam dłubany korek z biofila,ale sam nie robiłem
    Po wakacjach planuje większe terra i SAM zrobie całe wnętrze.Lepiej zrób sam,bedziesz miał potem większą satysfakcje

mateuszek
    Guest

Aha a kto ci robił??? Dzidek, tata, wujek???? I nie wiesz czy w biofilu na zamówienie takie cosik robia jak im terro przyniose???

POZZZDRO!!!!!!!!!!!

dawid_długoszewski
    Guest

No terra zamówiłem w biofilu na zamówienie razem ze ścianami i podłożem żarówką i kosztowało 210zł.
    Wiesz co teraz nie wiem czy ci zrobią wnętrze bo ja zamawiałem za czasów Łukasza Sułkowskiego w starym biofilu.Teraz wszystko się tak zmieniło.Musisz się poprostu spytać Marty Barasińskiej szefowej biofila.
    Możesz kupić płyty korkowe i samemu w nich podłubać i samemu wymyślić wnętrze według własnych fantazji
    Najpierw jednak przyklej korek silikonem do szkłą a potem dłub.
    Teraz gdybym robił nowe terra to tylko SAMEMU!!!!!! robił był jego wnętrze.Wcześniej wydawało mi się ze to bardzo trudne jednak po zdobywaniu coraz większej wiedzy nie jest to w rzeczywistości taka trudność.
    Gorzej już w bawieniu się w klejenie i docinanie szkła to już sport dla bardziej zaawansowanych

KamilNowacki
    Guest

wiesz co są takie kamienie wiem że takie widziałem w norwegii ale w polsce są do dostania w sklepach, kładziesz piach na to torf a na to taki płat kamienia(łupka) tylko tak żeby gekon miał jak najmniej dostępu do podłoża a jak chcesz je rozmnażać to postaw na tym łupku pojemniczek po lodacz tylko taki duży i wypełnij go wermiculitem takim jak na biofilu i po sprawie

orindaben
    Guest

Re: Swietne podłoże

czy mozesz podac nazwe tej gliny .do jakiego tera starczy opakowanie

Uprawnienia umieszczania postów