Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Podłoża.Czy może być?

dawid_długoszewski
    Guest

Podłoża.Czy może być?

Ostatnio postanowiłem wyczyścić całe terra i zmienić podłoże.
    Miałem w jednym rogu torf a w drugim czerwony żwirek z biofila (http://www.biofil.pl/Sklep/foto/maxi...ze-witamin.jpg) i pojedyncze kamienie.
    Jednak w kupce geka często widziałem też żwirek i postanowiłem zmienić podłoże.Jako nowe dałem same kamienie i nie wiem czy dobrze zrobiłem ponieważ nie da się ich ustawić aby podłoże było równe,pełno w nim szpar i świerszcze mogą się chować i gekonowi się źle chodzi.
    I chce zmienić na nowe tylko nie wiem na jakie?
    Podajcie mi jakieś dobre pomysły abym wykorzystał te kamienie.
    Myślałem aby dać najpierw warstwe torfu na to dać kilka płaskich kamieni i obok nich ułożyć jedną warstwę tych okrągłych a w szpary wsypać czerwony żwir aby wszystko sie wyrównało.
    Co wy na to?

I prosiłbym jeszcze o napisanie mi jakie wy macie podłoża

czekam na odp

milo
    Guest

Re: Podłoża.Czy może być?

wiesz co są takie kamienie wiem że takie widziałem w norwegii ale w polsce są do dostania w sklepach, kładziesz piach na to torf a na to taki płat kamienia(łupka) tylko tak żeby gekon miał jak najmniej dostępu do podłoża a jak chcesz je rozmnażać to postaw na tym łupku pojemniczek po lodacz tylko taki duży i wypełnij go wermiculitem takim jak na biofilu i po sprawie

Bujal
    Guest

Swietne podłoże

Witam mam pare gekonów lamparcich i trzymam je w terra o sietnym wystroju i klimacie pustynnym ściany wylkeiłem kamieniami a na podłoże dałem gline którą kupiłem w sklepie zoologicznym SZREK na bazarze szembeka w centrum chndlowym jestem z tego podłoża strzaznie zadowolony ponieważ zawsze i w kazdym miejscu jest taka sama ilość i wygląda ja prawdziwa pustynia ponieważ glu zmieszasz tę suchą gline która jest w torebce z wodą to wygląda jak glina a gdy ja wylejesz do terra to po wyschnięciu on robi sią twarda i peka jest to świetna zecz ponieważ GEKON SWIETNIE SIE PO NIEJ PORUSZE ŚWIERSZCZESIE NIE ZAKOPUJĄ A PRZEDE WSZYSTKIM GEKON NIE MOŻE SOBIE ZROBIĆ KSZYWDY BO NIE DA RADY JEJ ZJEŚC BARDZO POLECAM TEN TYP PODŁOZA

Bujal
    Guest

A jeszcze jedno bardzo przepraszam za bedy ortograficzne

Cumulus
    Guest

Re: Swietne podłoże

Możesz zapodać fotkę tej glinki?

Jakieś namiary gdzie można ją nabyć?
    W biofilu mają??

Cumulus
    Guest

Re: Swietne podłoże

Jeszcze jedno pytanko.

Można w to podłoże wpuścić kabel grzewczy??

Bujal
    Guest

No wiesz nie mam jak zrobić foty bo nier mam aparatu ale kabel możesz tamśmiało wsadzić bo ja mam nawet 2 i nic sie nie dzieje poprostu jest świetnie

Cumulus
    Guest

...kupiłem w sklepie zoologicznym SZREK na bazarze szembeka w centrum chndlowym

W Łodzi kupowałeś?
    Jak tak to gdzie to jest, bo nic nie kumam z tego opisu???

Jak wysyłkowo to zapodaj linka na opis www tego podłoża.

mateuszek
    Guest

A włokno kokosowe polecacie???? Bo JA SE CHCE JE NA PODLOZE WLASNIE DAC. Tylko nie wiem czy jest dobre?????

POZZZZZDRO!!!!!!!!!!

dawid_długoszewski
    Guest

Ja niedawno zmieniłem na włókno kokosowe.Między łupki skalne dałem własnie włókno i jest ok.
    I mam pytanie czy włókno kokosowe sie pyli bo torf podobno tak?

Uprawnienia umieszczania postów