Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Odpowiednia terrarium

pw236
    Guest

Odpowiednia terrarium

Czy terrarium o wymiarach 50cm X 40cm X 40 cm jest odpowiednia dla okolo miesiecznego gokona lamparciego? czy moze zaduze narazie? obecnie trzymam go w faunaboxie 15 cm X 15 cm , mowili mi ze jest dobre narazie ale chce sie upewnic Dzieki z gory za odpowiedzi

Azzurreeuss
    Guest

Re: Odpowiednia terrarium

spokojnie wystarczy nawet dla dorosłego )

pw236
    Guest

a dla malego? znajdzie pokarm? czy narazie go w tym fauna trzymac?

paoo
    Guest

mysle ze znajdzie dla mnalego wygodniej ma wiecej przestrzeni

pebe
    Guest

Lepiej trzymaj go juz w tym wiekszym terra, ze znalezieniem pokarmu nie powinien miec problemu. Ale jesli chcesz mu ulatwic zdobywanie pokarmu, to zrob (albo kup) odpowiednia miseczke z ktorej swierszcze nie moglyby sie wydostac, ale zeby gek mogl swobodnie z niej wyjsc. Nie chce rozpoczynac na nowo dyskusji ktora miala miejsce kilka postow nizej, ale moim zdaniem terrarium dla doroslego mogloby byc minimalnie dluzsze (pozostale wymiary sa ok). Ale podkreslam- to jest moje zdanie

Pozdrawiam

pw236
    Guest

ale nie jest zamale ten fauna? znaczy duze bede mial za tydzien, moze byc narazie takie?

pw236
    Guest

ale nie jest zamale ten fauna? znaczy duze bede mial za tydzien, moze byc narazie takie?

Azzurreeuss
    Guest

15x15 ?? da rade w tym polować ?? stanowczo za małe... ale jezeli je i wszytko jest z nim oki...to mozesz go przetrzymac ten tydzien az załatwisz wieksze, innego wyjscia raczej nie masz)

Raffee
    Guest

W 15x15 to mozesz trzymac swierszcze. Jezeli przelozysz go do wiekszego na pewno nie bedzie mial problemu, ja wkladalem male do terra 80x40 i sobie radzily.

Demon87
    Guest

No ja tez trzymam 2 miesiecznego lamparta w terra 80x40x40 i daje sobie rade
    WIec nie bedzie namniejszego problemu
    Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów