Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: Gekon lamparci

reptile86
    Guest

Re: Gekon lamparci

Ja o jednym, a Ty o drugim. Tu nie chodzi o doswiadczenie ale o podejscie do hodowli zwierzat. Ja po prostu decydujac sie na zakup zwierzaka wiem ze bedzie on zyl nawet kilkanascie lat, i licze sie z tym. Dlatego powinien miec przynajmniej mozliwie najlepsze warunki. I nie wychodze z zalozenia- ah, kupie sobie jaszczurke, jak mi sie znudzi to sie jej pozbede i kupie sobie nowa. Ale naprawde gratuluje, bo z takim wyczynem to ja sie jeszcze nie spotkalem- 7 gatunkow hodowanych (podkreslam, w czasie przeszym!!!) w ciagu zaledwie dwoch lat to wynik doprawdy imponujacy. Ja nie zgrywam mędrca, tylko jak się decyduję na tak poważny zakup to jest to dla mnie wiążące, a nie tylko kolejna zabawka która jak się znudzi to sobie ją zmieniam na nową.

Wiesz co, i tak nie dojdziemy do porozumienia... Ale nie wyskakuj ze brak mi doswiadczenia, bo ja zanim sie na cos zdecyduje to dokladnie to przemysle i wiem ze nie zamienie sobie jednego zwierzaka na drugiego jak mi się znudzi. A sam nie masy nie wiadomo jak duyego doswiadczenia wiec nie zgrywaj einsteina...

MareQ
    Guest

nie mamy o czym rozmawiać. Ty jesteś nastawiony tylko na krytykę, nic więcej.
    Najpierw oceń siebie i bądź przykładem, a potem krytykuj innych.

Guttata
    Guest

pebe, uważasz, że hoduję lamparty dla szpanu? nie znasz mnie wogóle a takie rzeczy piszesz, chcę powiększyć hodowlę i terrarium, nie amsz co robić? zajmij się własnym życiem i własnymi gadami i nie oczerniaj mnie tu publicznie :P

mateuszek
    Guest

Wy ludzie chyba nie widzieliście w jakich warunkach trzymają w BIOFILU zwierzaczki. Co prawda sądze ze terrarium powinno byc wymiarów 60/30/40 to minimum ale jak do jasnej cholery w BIOFILU tak im sie hodują sa zgrowe i żywe NA BOGA w pewnym sensie popieram AZZERIUSSA..........ale tylko w pewnym sensie

Ja bede mial terrarium wymiarów jakie weyzej podalem a tak w ogole czy takie terrarium mozna dostac na zamowienie u szklarza??? NIE DORADZAĆ MI BIOFILA bo wiem jaki maja fajne ceny))))

KamilNowacki
    Guest

Gramatik
    Zdania na temat rozmiarów terra dla lamparta są podzielone inni uważają że należy trzymać je w dużych terrariach żeby mogły biegać a innni tak jak Azzurreeuss w małych.To już twój wybór i twoja decyzja.
    Zwykła żarówka powinna wystarczyć ewentualnie można zainstalować świetlówke z UVB ale nie jest konieczna.
    Za mojego gekona zapłaciłem 120zł(18cm-samica) w Biofilu.

dawid_długoszewski
    Guest

Kamil
    Nie wiem dlaczego mój tekst skopiowałes i dałes do swojego posta??? :/

Uprawnienia umieszczania postów