-
czy sa hodowcy karmiacy tylko maczniakami??
Juz drugi raz spotkałem sie z opinia iż lamparty mozna karmic samymi maczniaki (lepiej rosna, lepsze legi) czy znacie takich hodowców?? karmi ktos z was w ten sposob ?? mial ktos przypadek zapchania geka prze maczniaki??
prosze niechwypowiedza sie osoby ktore to praktykuja a nie tylko czytały czy słyszały o tym;];]
-
Re: czy sa hodowcy karmiacy tylko maczniakami??
Mączniaki to prawie sam tłuszcz i nie mogą stanowić podstawowego pokarmu.
-
Jeśli takie były to nie za długo by pociągneli:P Co prawda niektóre jaszczurki jedzą tylko to (np. ja musze karmić scynka tylko drewniakami bo na nic innego nawet nie popatrzy ) , ale to nie jest najlepsza dieta.
-
ale pieprzycie głupoty ;/
podkreśliłem zeby wypowiadały sie osoby ktore to stosowały a nie wyczytały (i to jeszcze czytacie bez zrozmienia)
hodowca ten uzyskał kilka pokolen... szukam innych ktorzy stosuja ten sposob krmienia
-
-
moze.... pogadamy na gg bo tu raczej nie ma z kim rozmawiać ;/
-
niektórzy ludzie też żyją praktycznie tylko na fastfoodach :P
-
A potem wyglądają jak fast foody
-
Tia , są wielkości MCDonaldów A co do karmienia samymi mączniakami karmiłem mojego przez miesiąc tylko larwami tego owada i nic nie pokojącego nie zauważyłem.
-
Tylko ze mączniak nie ma żadnych wartości idżywczych, to ze gekon tyje nie znaczy że jest prawidłowo odżywiony. Powinno się podawać karmówkę która jest bogata w białko i proteiny, no i oczywiście warto podać dodatkowo jakieś źródło witamin.
Uprawnienia umieszczania postów