Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Ile naj wiecej swiersycyz dac gekowi _

BOOBO
    Guest

Re: Ile naj wiecej swiersycyz dac gekowi _

A moze cos takiego byc ze gek boi sie swierszcza tzn. np. swierszcz jest duzy i on boi sie go zaatakowac?

Matmike
    Guest

Dziki za odp - ja tez sie dziwie ,że moja ma taki wielki apetyt - teraz nie klamie ...- moja geck ma ok 5 miesiecy i 18 cm z ogonkiem !! Nie wiem dlaczego ma takie apetyt i dlaczego taki duzo (jesli to duze jak na gecka w tym wieku). Waszeruje go wapnem tzn zawsze swierszcze posypuje roztarta taka kostka wapienna dla hmm nie wiem czy powiedziec ok dla gryzoni ! Wiem ,ze to dziwmnie brzmi ,ale nic mu nie jest i widac zmian od czassu gdy to stosuje :P Pozadrwiam

Walter Sullivan
    Guest

A o jakim geku wogule mowa????

BOOBO
    Guest

moj gek ma 8 cm i chyba miesiac

Kendzierzawiec
    Guest

ja stosuje bardzo żadko przymusowe karmienie ale to tylko w sytułacjach ekstramalnych kiedy gekon robi sobie taka głodówke że jest tak hudy że na dniach moze paść w takich mometach biore swierszcza w 2 palce kciuk i wskazujacy poczym tymi palcami otwieram pyszczek i wkłądam swierszczyka ( niewpycham tylko wkładam ) po chwili gekon zaczyna go gryść a potem przełyka i jest git

Stein
    Guest

karmienie przymusowe gekona ? nie slyszalem o tak ekstremalnych przypadkach , a co do Matmike to nie przesadzaj z wapnem ( 1 raz na tydzień ) i mniej karm geka bo sie pokrzywi jak ruska lokomotywa

mboinski
    Guest

Mój w tym tygodniu już 15 wrzucił. Co wrzucę świerszcza to zaraz znika. Dodam że mam maluszka.
    Aż boję się palca wsadzić <żart>

KamilNowacki
    Guest

Z karmieniem też trzeba uważać choć może nie jest kameleon który je ile mu sie da ale gekon nie nadąża z trawieniem i w kupach są czasami całe świerszcze więc nie przesadzaj.
    Zależy też jak stary jest Twój gek.
    2 dni to nie jest żadne głodówka a chwilowy brak apetytu.
    Gekony czasami robią sobie nawet miesięczną głodówkę.

Uprawnienia umieszczania postów