-
Ile naj wiecej swiersycyz dac gekowi _
Hey
mam takie pytanie :
1. Ile moge dawac siwerszczy gekowi - wiem ,że sie nie przeje Aha a ile wasze najwiecej zjadly ja wczoraj swojemu chyba ok 10-15 dalem - jak jadl to chyba nic mu sie nie stanie prawda - przed tym mial 2 dni glodowki
-
Re: Ile naj wiecej swiersycyz dac gekowi _
Ja najwiecej swojemu dalem 6 swierszczy ale pozniej jesc nie chcial, wiec daje mu teraz 3 swierszcze dzienie i codziennie wychodzi wieczorkiem na wyrzere
-
Gekon zazwyczaj je ile może, jednak w niewoli nie rozpieszczałbym gada. W przyszłości mogą być kołopoty. W naturze raczej nie zjadaja tyle żarcia na raz...Osobniki które sobie żyją na wolności w większości są smukłe i wychudzone. 2 dni to nie aż taka głodówka
Przyznam że Twój gek ma ogromny spust, mój zjadł max 3 swierszcze. Po czym zrobił sobie tygodniowy odpoczynek, a teraz je 1-2 dziennie.
-
Z karmieniem też trzeba uważać choć może nie jest kameleon który je ile mu sie da ale gekon nie nadąża z trawieniem i w kupach są czasami całe świerszcze więc nie przesadzaj.
Zależy też jak stary jest Twój gek.
2 dni to nie jest żadne głodówka a chwilowy brak apetytu.
Gekony czasami robią sobie nawet miesięczną głodówkę.
-
Jeden z moich 2 gekow nie je juz od 2 tygodni i nie wiem wlasnie co mam z nim zrobic ;(
-
Machaj tak dlugo swierszczem na pensecie az zje. U mnei to przynioslo zamierzony skutek.
-
koli, machalem i nei zjadl, ten drugi to wcina az mu sie uszy trzesa a ten nie ;(
-
To juz nei wiem co masz zrobic u mnei to skutkowalo sprawdzalem z 2 h temu:P.
-
Moja samica kiedyś jak nie chciała jeść też machałem świerszczem przed nią i jadła!
Teraz nawet jak świerszczem macham to nie skutkuje
-
u mnie też tak było ale jak zaczołem świerszczem ciagnąć po ziemii, że wyglądał jakby biegł to poskutkowało
Uprawnienia umieszczania postów