Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Sposoby dawania witamin

dawid_długoszewski
    Guest

Sposoby dawania witamin

Ostatni mój gekon coś marudzi z jedzeniem i czy można mu jakoś dawać dosutnie witaminy?
    Próbowałem brać witaminy na palec i osierać go o usta gekona i czy to jest dobry sposób czy są jakieś inne lepsze metody.Zauważyłem że nie chce ich jeść i uciekała od palca.

Jarek Zajączkowski
    Guest

Re: Sposoby dawania witamin

Kropla na pyszczek - powinien to oblizać.

dawid_długoszewski
    Guest

Tylko czy są witaminy w płynie dla gadów?
    Bo ja mam w proszku

z góry dziękuje za odpowiedź

tokaga
    Guest

Tak są chyba zdaje mi się ze firmy sera. Tylko ze ten specyfik ma charakterystyczny lekko slodkawy smak i nie kazdej gadzinie zasmakuje. U mnie zadna jaszczurka nie chciala.

Jarek Zajączkowski
    Guest

Można dawkę rozpuścić w wodzie. Ja stosuję z dobrym skutkiem witaminy dla ptaków (w płynie).

Raffee
    Guest

Najlepiej podac zwierzakowi krople na pyszczek poniewaz nie masz pewnosci ze rozpuszczone w wodzie zostana wypite. Wczesniej podawalem wit. Sera i jakos je pil gek a teraz kupilem Eko Terra Supplement i nie ma problemow z podawaniem.

Stein
    Guest

przegłodz gekona z 3 dni zabij swierszcza ( zgniatajac przedgłowie) obsmaruj w witaminach złap pencetą za noge i pomachaj przed pyskiem zje napewno

Raffee
    Guest

>zabij swierszcza ( zgniatajac przedgłowie)
    Stein sa inne sposoby. Wystarczy wsypac witaminy do jakiegos pojemnika, wsadzic swierszcza lekko potrzasnac i swierszcz bedzie caly "oblepiony" witaminami bez koniecznosci zabijania. A machac przed nosem to sobie mozesz.

koli
    Guest

Ale chyab taki swierszcz po 2 - 3 skokach wszytkie witaminy zgubi:/. A co do tych witamin w plynie firmy sera to jest napisane 3-4 kroplena 100g masy (nei mpamietam na jaki okres czasu ale to jest malo wazne teraz) wiec jak ja mu dam chociaz by ta 1 krople (mam 3 miesiecznego geka) to i tak moze dostac hipowitaminozy:/. CHyab lepiej ebdzie rozrobic to w wiekszej ilosci wody i dolewac mu dio miseczki co o tym myslicie...:>??

Pawllo
    Guest

to nie wiem albo moje witaminy są jakieś dziwne albo to cud, u mnie świerszcze to nawet na drugi dzień są jeszcze oblepione witaminami, a stosuje Reptimineral C

Uprawnienia umieszczania postów