Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Początkujący

Fiku
    Guest

Początkujący

Witam
    Mam pytanie czy ok.3 dniowego gekona mozna miec w terra o wym.75x35x35(bez tła) i czy niebedzie z nim wiekszych kłopotów.Czy taki młody gekon jest odpowiedni dla początkującego terrarysty.
    Z góry dzieki.

Jacku87
    Guest

Re: Początkujący

Terra trochę duże i może mieć problemy z łapaniem świerszczy.
    Proponuję zanim podrośnie trzymać go w jakimś mniejszym.
    Pozatym młody gekon nie jest najlepszy dla początkującego gdyż trzeba dużo bardziej go pilnować niż dorosłego. Łatwiej sie zapychają bo małe gekony często "szukają" niezbędnych składników mineralnych w podłożu.
    Starsze gekony szybciej "wybaczają" błędy hodowcy.

Fiku
    Guest

Jako podłoze bedzie recznik papierowy wiec sie nie zapcha.

mistersuperstar
    Guest

terra troche zbyt duże. proponuje żebyś je przedzielił. młody gekon jest trudniejszy w hodowli ale jeśli będzie miał witaminy i wapń to powinno być dobrze. nadchodzi lato więc możesz go zabierać na popłudniwe słońce na kilkanaście minut to powinno zapobiec krzywicy

koli
    Guest

a czy malego lamparta (ok. 10cm) moge trzymac w terra 50/40/30:>?? a czy moge trzymac 2 geki (tez okolo 10cm) w tym samym terra i jak dlugo beda mogly w nim byc razem (wiem ze to zalerzy jak szybko beda rosnac itp. ale tak srednio)??

Stein
    Guest

spokojnie mozesz je w takim trzymac do jakis 15-17 cm

BOOBO
    Guest

Ja mam 2 geki w terra 75x40x50 i bede je trzymal do doroslosci bo moje terra w zupelnosci wystarczy

koli
    Guest

A tylko jednego:>?? i jakie dac podloze dla takiego malucha (w terrarium)

BOOBO
    Guest

Ja mam piasek bo jestem ryzykantem, ale sie nie poleca dla gekow bo moga jesc i sie zaczopowac. A dla jednego to nie wiem jakie moze byc, inni napisza ze moje terra dla 1 duzego geka jest zamale ale ja mam inne zdanie na ten temat

koli
    Guest

no tak....... ale mi chodzi o to , czy terra 50/40/30 nie jest za duze na 1 malego (10cm) geka lamparciego, bo przeciez moze nie znalezdz jedzenia

Uprawnienia umieszczania postów