Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: 1 wylinka

Mieszany widok

mboinski
    Guest

1 wylinka

Witam
    Mój gekon przechodzi pierwsza wylinkę. Zastanawia mnie czy on ją sobie sam od razu zdejmie czy nie ?? - jest to młodziutki i to jego pierwsza w życiu wylinka. Mój wcześniejszy gekon przechodził u mnie wylinke i zajęło mu to może 45 min.. Ten już zmienia skórę ponad 2 godziny. Czy to normalne ??

tokaga
    Guest

Re: 1 wylinka

Pamiętaj o zwiększeniu wilgotności na czas zrzucania wylinki, bo faktycznie troche długo się z nią męczy.

mboinski
    Guest

tokaga terrarium ma spryskane w on wogóle nie zwraca uwagi na wylinkę. Jak narazie zwiedza swoje mieszkanko zlizując wogę ze ścianek.
    Podczas chodzenia troszkę mu zchodzi ale nie tak jak powinno.

tokaga
    Guest

Skoro nie jest zainteresowany zrzucaniem wylinki nie ma się co martwić, kiedy bedzie chciał to zrzuci. Gdyby przez 2 godziny bez skutku próbował zrzucić to byłby powód do niepokoju.

mboinski
    Guest

Czyli nie mam co się martwić ??
    Jeżeli by się z nią męczył (a nie olewał tak jak teraz) to wtedy był by powód do niepokoju ??

Sorry ale jeste początkujący i nie chciał bym jakiegoś błędu zrobić

tokaga
    Guest

Tak, daj mu czas, nie powinien Ciebie zawieść.

szajkers
    Guest

Daj mu chwile czasu jak nie będzie sobie radził to napiść ok 1.5 cm ciepłej wody do jakiegoś pojemnika i go tak włuż ale uwarzaj żeby się ne zachłysną wody albo go poprostu po tułowiu spryskaj to sama powinna zjeść bez problemu

mboinski
    Guest

Mój niepokój był niepotrzebny. Wylinka jeszcze do końca najwidoczniej nie była gotowa do zejścia. Wieczorkiem już się uporał i nic mu nie zostało. Jest teraz piękny.

Uprawnienia umieszczania postów