-
Re: Pytanko dotyczące mieszkanka dla młodego
Ja się boje że nie będzie mógł złapać świerszczy.
Jakie masz podłoże ??
-
Balem sie ale dalem piasek. Jesli bede dobrze karmil razem z witaminami to podloza nie beda jesc. Natomiast bede okladal kazda ich kupke zeby zobaczyc czy to podloze jedza czy nie. Jesli zobacze ze jedza zmieniam na kamienie wieksze
-
ja się za bardzo nieznam ale myśle że napewno sobie ze świerszczami poradzi zresztą świerszcze są ruchliwe :P
-
uuu BOOBO ryzykant z Ciebie. Ja bym się na maxa bał. na początek ja swojemu dam ręczniki papierowe plus kryjówki i jakieś kamienie (wylinka).
zastanawiam jakie podłoże dać w docelowym aby mi się świerszcze nie chowały (tak jak to miałem z drewienkami bukowymi - wielki mój błąd).
Jeszcze trzy pytanka :
Jak karmić takiego maluszka (co ile dni i ile świerszczy)?
Co ile posypywać świerszcze witaminami?
Jak często przechodzą wylinkę (wiem że to zależy od wielu czynników ale chodzi mi tak mniej więcej)?
-
Ja jestem poczatkujacy ale troche postow sie naczytalem wiec znowu odpowiem. Moim zdaniem nalezy karmic co codziennie po 2-3 swierszcze. A witaminami posypywac co 2 dni. Wazne jest tez wapno. Tez je dawaj co 2 dni bo witaminy nei wystarcza. A jesli chodzi o to kiedy maja wylinke to nie wiem :| Ja dzisiaj wieczorem zabije 3 swierszcze i dam w 3 miejsce i zobacze czy zjedza. A jesli chcesz pogadac to dawaj na gg: 2684532.
-
BOOBO zgłoszę się wieczorkiem .
Czemu masz zabić te świerszcze ?? Mały nie upoluje żywego ??
A do wapna nie jest przypadkiem potrzebna świetlówka ?? (chodzi Ci o tarta sepię? )
-
Swietlowka moze byc ale nie musi, wielu hodowcow ma inne zdanie(obecnie mnie nie stac na swietlowke, a nawet jakbym ja kupil to za pol roku trzeba bylo by zmienic wiec szkoda kasy moim zdaniem). Chodzi mi o zwykle wapno dla ludzi zakupione w aptece. Chce dac zabite swierszcze bo te geki jeszcze sie aklimatyzuja, a pozatym w duzym terra to takie male swierszcze sie zgubia i sie boje ze uciekna bo mam mala szpare wiec dam narazie zabite. Jutro bede uszczenial przednia szybe terra to bede wpuszczal zywe.
-
Jak myslisz wpuscic teraz swierszcze z 2 albo 3? Ja akurat ide do szkoly to moze zjedza.
-
BOOBO czy ty wiesz co piszesz??? W jednym poscie dajesz kolesiowi odpowiedz:
>Moim zdaniem swietlowka moze byc wlaczona caly dzien a wrecz musi poniewaz geki to zwierzeta nocne...
a teraz piszesz
>Swietlowka moze byc ale nie musi, wielu hodowcow ma inne zdanie(obecnie mnie nie stac na swietlowke, a nawet jakbym ja kupil to za pol roku trzeba bylo by zmienic wiec szkoda kasy moim zdaniem)...
Wprowadzasz tylko zamieszanie wyciagajac info z postow innych i chcesz zablysnac na forum.
Co do terra 33*28*15 to jest za male. Mozesz wsadzic go do docelowego i napewno nic mu nie bedzie.
PS. BOOBO "Ja jestem poczatkujacy ale troche postow sie naczytalem..."
"Ja dzisiaj wieczorem zabije 3 swierszcze i dam w 3 miejsce i zobacze czy zjedza" Mozesz powiedziec gdzie wyczytales takie cos zeby zabijac swierszcze???
-
NIgdzie sie nie naczytalem a to jest inna sprawa co ja robie z moimi gekami. Wazne ze jedzia i dobrze sie czuja
Uprawnienia umieszczania postów