Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Wątek: Sopot - BILLA/ELEA zoologik

Mieszany widok

Sopot - BILLA/ELEA zoologik

Po raz kolejny będzie o niemiłej sprawie. Otóż niemal przed chwilą wróciłam z tamtego sklepu (BILLA/ELEA), który odwiedziłam przypadkowo. Mój wzrok przykuło, niegdyś wystawowe akwarium reklamujące sklep (miejsce hałaśliwe i pełne ludzi), które teraz jest zamienione na terrarium dla dwóch legwanów zielonych. Legwany te mają biedne wyposażenie w postaci miski z wodą i masą torfu oraz jedną gałąź. Ale to poczatek. Na gorze w sklepie mozna spotkac gekona lamparciego bez ani jednej kryjowki, boa dusiciela, ktory nie ma ani jednej gałęzi, tylko miskę (jakąś wazę) z wodą, w której siedzi. Jest tam też ptasznik w faunaboksie, bez żadnej kryjówki, do tego boks ma duży otwór wentylacyjny, przez który może uciec przy sprzyjających warunkach (nie wiem jak to jest dokładnie z pająkami). Są jeszcze dorosłe, duże czerwonolice. Jeden jest trzymany w wielkim akwaterra i ma wysepke, a pozostałe mają małe akwaria z wodą. Nie mają gdzie wyjść się wygrzać ani odpocząć. Ogólnie jest okropnie. Nie ma nigdzie ani termometra więć temperatury nikt nie jest w stanie określić.Żadne zwierzę nie ma minimalnych warunków, a koleś, który prowadzi ten sklep jak do tej pory zajmował się tylko rybkami, gryzoniami, ptakami i żółwiem. Zamierzam coś z tym zrobić w najbliższym tygodniu. Może osoby z Trójmiasta a w szczególności z Sopotu, też się zainteresują tym sklepem. W końcu im więcej ludzi zwracającyh uwagę i domagających się polepszenia warunków, tym lepiej. Nikt i tak nic nie traci, a można pomóc zwierzakom.

Re: Sopot - BILLA/ELEA zoologik

Droga rdzo, to co bys powiedziala na moje zwierzaki..... ze 120 moich ptasznikow tylko okolo 10 ma swoje kryjowki... Strasznie trzymam zwierzaki, po prostu trzeba mnie potepic......

chyba nie skumałaś, o co mi chodzi....ale nie ważne...

zresztą ja i tak nikogo nie tępie..wręcz przeciwnie.....sama czuje się osaczona i na wymarciu......

a gdzie jest dokladnie ten sklep ?

to jest ten market niedaleko wydziału zarządzania UG

Paganus
    Guest

rdza posłuchaj.... gdyby kazdy sklep chciał robić terra odpowiednie dla zwierzaków to nie miało by sensu bo:
    1. zwierzak przychodzi na sklep i po 2-3 dniach moze byc sprzedany
    2. z tyloma kryjówkami co potrzebują zwierzaki nikt z zainteresowanych kupnem nie widział by ich i trzeba by za kazdym razem zabierać kryjówki i pokazywać zwierzaka
    .
    .
    .

itd. Sklepom zalezy na jak najszybszym opyleniu zwierzaka wienc chcą go pokazac ludziskom i ich tym zwierzem zainteresowac

ej no, moze w tresci dokladnie nie przekazalam tego, co chcialam powiedziec. chodzi mi o to, ze sklep mi sie nie podoba. tak samo sprzedawca, ktory jak na razie jest bardziej sarkastyczny niz sympatyczny ( z kontaktu nie zwiazanego z tym tematem). no i niech nikt mi tutaj nic nie tlumaczy, blagam. trudno jest w paru zdaniach wszystko przekazac jak nalezy, a ja debilem nie jestem i mam dystans do tego, co widze i spotykam w sklepach. generalnie najbardziej meczy mnie widok zolwi zmuszonych do ciaglego plywania bez mozliwosci wygrzania sie. ale zreszta juz mi to wszystko powiewa. juz zrezygnowalam z umieszczania postów tego typu na forum, bo to nie ma wiekszego sensu. wiecej gadania okołotematycznego, niż faktycznego efektu.

Drak
    Guest

No ja nie wiem jak tam teraz jest .Jak kupowalem tam swierszcze tak z powiedzmy pol roku temu to byl tylko gekon nie pameitam jakis i legwan zielony zarezerwowny.Sprzedawca zdaje mi sie mily rozmawialem znim troszke itp.A teraz to nie wiem jak tam jest pujde sie przejsc niedlugo

Facet sie nazywa Michal Kopyto, mial juz raz sprawe w sadzie za zle warunki przetrzymywania papugi;(
    Ale mozna sie z nim calkiem dobrze dogadac- przynajmniej z mojego doswiadczenia.
    Od jakiegos czasu tam nie zagladam- jakos sie nie sklada, ale chyba w koncu sie przejde- pogadam, zobaczymy.
    A jak nie, zawsze mozna uderzyc do jego zony- trzma go krotko

Uprawnienia umieszczania postów