-
Zapchany ??
Ile może przeżyć zapchany piaskiem gekon ???
Pytam się ponieważ zdechł mi gekon i szukam powodu jego śmierci.
Ostatnio nie jadł i nie miał wylinek.
Trzymałem go na drewienkach bukowych ale wcześniejszy hodowca trzymał go na drobnym piasku (dzisiaj się tego dowiedziałem).
-
Re: Zapchany ??
najwidoczniej tak. gekony mogą zjadać też kostkę bukową.
-
Twój gekon na zdjęciach które wrzuciłeś na forum wyglądał na niedowitamilizowanego i bardzo wygłodzonego a nie na zapchanego.
Pisałeś że je świerszcze a z tego co mi wiadomo (jeśli się mylę to proszę mnie poprawić) zapchane gekony nie jedzą.
Mi sie wydaje że kupiłeś bardzo chorego gekona a fakt że sie przykleił do dwustronnej taśmy w Twoim terrarium i że musiałeś go odklejać "na siłę" jeszcze pogorszył jego stan.
Mówiłeś też że ten od którgo kupiłeś gekona wszystkie miał takie same czyli bardzo wychudzone więc cóż można powiedzieć: nieuczciwy sprzedawca naciągający niedoświadczonych terrarystów. Biedne gekoniki...
Na następny raz lepiej wydać trochę więcej a kupić od jakiegoś konkretnego hodowcy.
-
Heh a mówiłem że długo niepociągnie...
-
Nie wiem czy dobrze kojarze ale, to jest ten zaniedbany gek z poobijanym pyszczkiem???
-
Niestety mój gekon zdechła. NIe udało mi się mu pomóc . Karmiłem, dawałem witaminki, troszczyłem się. Niestety. Jest mi bardzo przykro z tego powodu. Zdychał mi na ręce. Meczył się a ja nie wiedziałem jak mu pomóc.
-
trzeba go było zabrać do weterynarza zamiast patrzeć jak zdycha... troche kiepska była ta troska z Twojej strony skoro musiałeś odrywać go od taśmy.
Uprawnienia umieszczania postów