-
Czy i ile razy wyrzucali was z zoologikow.
Ja nigdy nie trafilem na sklep w ktorym byly by trzymane zwierzeta w jakis zlych warunkach. Jednak dzisiaj kupilem testy na pH i jak przyszedlem do domu to sie okazalo ze test jest uzywany i zostala tylko polowa. Jutro ide i bede chcial zwrotu gotowki. Jezeli mi nie oddadza to nie wyjde z tamtad. Czy wasz kiedys wyrzucili ze sklepu poniewaz chcieliscie polepszenia warunkow w jakich sa trzymane zwierzeta lub gdy reklamowaliscie sprzet.
-
Re: Czy i ile razy wyrzucali was z zoologikow.
to twoje prawe a nawet obowiazek isc i zadac wymiany lub zwrotu kasy nie maja prawa cie wyrzucic
-
niemogą cie wyrzucić , muszą ci zamienić to albo oddać kasę, a jeżeli cię wyżucą to powiadom komisariat Policij.
-
u mnie można wylecieć ze sklepu
jest bardzo łatwo, wystarczy wejść i powiedzieć:
chcę jakiegoś gada, nieważne jakiego , ma być duży i agresywny....
najpierw kulturalnie doradzam zakup pitbulla
jak nie skutkuje
- wyrzucam
jest jeszcze kilka sposobów ale to może przy innej okazji....))
-
Gerald twoja opcja bardzo mi sie podoba. Tylko, ze ja jestem w 3 klasie gimnazjum i zalezy mi na wzorowym zachowaniu, bo chce miec pasek. Moi dwaj koledzy przez przypadek wybili szybe. koles podal sprawe do sadu, ich rodzice to pokryli szkody. Chcieli pokryc od razu ale koles ***** podal ich do sadu. I maja tera nieodpowiednie za to a normlanie to mieli by dobre i poprawne.
Ps. Sułek chce kupic jakiegos agresywnego gada ktorym mogl bym sie chwalic i wyrywac na nie panieki Masz takiego? Nie wazne jaki byle by byl straszny i drogi wtedy wszyscy beda mnie podziwiac)?
(zart:P)
-
Haha! Wczoraj bylem swiadkiem takiej rozmowy w Kakadu:
Kobieta zainteresowana Gekonem Karłowatym (chyba takim):
K(obieta): Ile TO kosztuje?
S(przedawca): Tyle i tyle...
K: A co To je?
S: Moze jesc mlode swierszzce (wyleg)
K: A o te robaczki trzeba dbac?
S: Nalezy im wrzucic dod czasu do czasu np. kawalem jablka
K: O, to za duzy klopot
S: Nie, skad ze znowu!
Wszystko co interesowalo ta kobiete o gekonie, ktorego chciala kupic to bylo (poza pokarmem):
1) To jaki bedzie duzy
2) To czy mozna brac na rece
Warunki zycia, oswietlenie, zdrowie, wilgotnosc, i wszystkie inne ISTOTNE zagadnienia byly nie wazne.
Sprzedawc odradzil jej kupno gekona, polecil chomika
-
Kup sobie krokodyla, albo aligatora. Potem tylko lancych 150 cm i idz na miasto. Pany beda laly w gacie na Twoj widok.
-
Wiesz co ross:
1. A mianowcie jak ja nie mam dużo pieniędzy, to się będe domagał zwrotu kasy,
albo zamiany.
2. Ja też jestem w 3 gimnazjum.
3. Wytłumacz proszę, jaki ma związek zgłoszenie sprawy na Policję a przykład który ty podałeś. Co mnie obchodzi co twoi koledzy robią. Jak wybili szybę, przypadkiem albo celowo (to już jest nie istotne) to oczywiste że oni za to odpowiadają. A jak cię sklep oszukał (sprzedając niewłaściwe towary) jego obowiązkiem jest zwrot kasy albo zamiana, i nie mają cię prawa wyrzucić. Jeżeli nie chcesz tego zgłosić sam, to poproś rodziców, jeżeli z któryś z nim tam pójdziesz i cie znowu wyrzucą, to dali jasno do zrozumienia że chcą mieć Policje na głowie.
4. Ciekawe jak ktoś się w szkole dowie że cie oszukali, Policja takich spraw nie rozgłasza, a poza tym dociekasz swoich spraw ?? A w sklepie by truiumfowali jak byś nic nie zrobił. A w szkole ci niema ci nikt prawa wpisać pały.
5. To co miałem na myśli, to mniejwięcej jakoś opisałem hehe
-
Tylko szkoda, ze nie poszedlaes natychmiast. Dzisiaj w sklepie moga powiedziec, ze skoro kupiles wczoraj, to znaczy, ze to ty zuzyles. Mozesz nic nie wskorac, no ale zycze szczescia. Mnie ze sklepu jeszcze nikt nie wyrzucil, ale z drugiej strony jeszcze w zadnym nie rozrabialam ).
-
Takie numery w stylu " po odejściu od kasy reklamacji nie uwzględnia się" o ile wiem, niebawem mają szanse się skończyć, w związku ze zmianami i wymaganiami obsługi konsumenta w UE.
Uprawnienia umieszczania postów