-
żarówki o czerwonym/niebieskim świetle
sorry za takie pewne banalne pytanie ale czy żarówki o których wspomniałam, stosowane w hodowli np. gekonów to zwykłe żarówki dostępne w sklepach? czy jakieś specjalne, kupione w zoologicznym?
-
Re: żarówki o czerwonym/niebieskim świetle
Tzn tu chyba roznicy nie ma ,ale nie wiem czy dostaniesz nocna (czerwona/niebieska) 15W lub 25W...wiesz ona grzeje i w nocy by mil (np gekon) chyba za cieplo...choc jak kabla nie masz to moze chyba byc....ale ja dla pewnoscie po ok 15 zl kupil;em nocna w zoologu
-
te za 2 zl sa tylko pomalowane na czerowono i przebija troche zoltego swiatla (przynajmniej w tej co ja mam) wiec lepiej zainwestowac kilkadzieisat zl w profesionalna zaroweczke
-
niektórzy mają zwykłe za 3-5zł, a inni mają night glo(niebieska) najmniejsza moc to 15W, ceny nie znam ale nie mniej niż 10zł, czerwona to heat glo, poniżej 40W chyba nie ma Możesz też poszukać takich fajnych żarówek do ciemni fotograficznej i wogóle wybór jest duży i należy do ciebie :P
-
Sa mocniejsze zarowki. Tyle ze nie mam ich u lamparta a u regiusa. Night Glo mam 75W i kosztowala 15 zeta, a Heat Glo 150W za 31 zeta i wlasnie dzisjaj po ponad roku codziennego ogrzewania terra sie przepalila
-
u mnie sa po 18 zł i ceny miedzy moca sa malo zróżnicowane
Uprawnienia umieszczania postów