-
Zaniedbany gekon
Właśnei dostałam zaniedbanego gekona. Jest w opłakanym stanie, strasznie zabiedzony, chudy....
Czym mam go karmić? narazie podawałam trochę żółtka... czy mogę stosować jakieś witaminy w jego stanie itp?
-
Re: Zaniedbany gekon
żółtka ?? o co Ci chodzi ?
-
ta osoba od której go zabrałam powiedziała żeby narazie go karmić kurzymi żółtkami. Nie wiesz co to żółtka?
-
To zapewne dlatego tak wyglada! Oczywiscie swierszcze jako podstawa diety i kup zestaw witaminowy dla gadow bo zapewne nie dostawal zadnych.
-
Świerszcze mam, nawet bardzo mały wylęg, ale on nie jest za bardzo w stanie na nie polować ;(
jaki preparat witaminowy najbardziej polecacie? zaraz skoczę i mu kupię, jak mi żal tego małego biedaka
-
zastosuj przymusowe karmienie, delikatnie pyszczek otworz i podaj swierszcza ale jesli sam nie bedzie gryzl to najpierw zabij go, tylko nie dawaj mu odrazu wielkiej dawki wszystkiego, z takiego stanu nalezy wyprowadzac powoli, spokojnie podawac coraz wieksze ilosci, co do karmienia przymusowego czyli jak to moglem jakis blad napisac poniewaz nigdy czegos takie nie robilem ale wydaje mi sie ze bedzie to tak wygladalo, a zbyt duza dawka witamin i pokarmu moze wywolac jakis szok w organizmie, teraz nie pamietam jak sie to nazywa kiedys na biologii o tym mowilismy i na animal planet ogladalem program co prawda o psach ale w takim wypadku jak brak witamin i wyglodzenie to podobnie trzeba postepowac pozdrawiam i powodzenia w leczeniu, trzymam kciuki
-
heh dzięki powiedźcie mi jakie witaminy mam kupić?
-
Poprostu witaminy dla gadów w sklepach zoologicznych możesz dostać witaminy różnych producentów. Są witaminy które podaje się do wody przeznaczonej do picia oraz witaminy w proszku którym posypywane są świerszcze. Ja używam witamin firmy JBL, ale wydaje mi się że producent nie ma tu zbyt dużego znaczenia.
-
Jezeli sam nie moze jesc to najlepiej znalezc kogos z okolicy kto juz karmil przymusowo zeby nie wyrzadzic zwierzakowi krzywdy. Co do witamin to moga byc JBL lub SERA reptilin
-
okej, to jutro kupię tylko nie wiem jeszcze jak mu to podam heh.
Uprawnienia umieszczania postów