powiedzcie mi jakie swiatlo potrzebuje mlody gekon???
jakie uv jest wy,magane??
jaka kombinacja jest najleprza/najtansza??
pozdro wert!
powiedzcie mi jakie swiatlo potrzebuje mlody gekon???
jakie uv jest wy,magane??
jaka kombinacja jest najleprza/najtansza??
pozdro wert!
Gdybys przejzal starsze posty to znalazl bys na tej stronie ten topic http://www.terrarium.com.pl/forum/re...&i=9237&t=9237
Co do zwyklego oswietlenia to najlepsza bedzie lustrzanka gdyz oswietla tylko czesc terra.
przegladalem!!
tylko z tego tematu malo co mozna wywnioskowac...:/
co myslisz o zarowce day glo ??(czy sie nadajee)
No nadaje sie ale czy nie lepiej kupic zwykla lustrzanke??? Tam placisz tylko za firme ale jezeli masz kasy na zbyciu to kupuj.
A z tamtego tematu mozna wywnioskowac ze UV jest nie potrzebne no chyba ze cie az tak rodzice kochaja i daja tyle kasy to mozna zakupic UVB 4% max 5%
day glo wytwarza UVA, gdzieś o tym czytałem bynajmniej
I co do trwałości tych lustrzanek jestem zadowolony bo przy termostacie działa mi bez zarzutów już od ok. 8 miesięcy
raffe zwykla lustrzanka nie da takiego efektu jak day glo fak faktem ze jest drozsza ale mozna to sprawdzic , e day glo poprawia samo pocucie zwierzaka poprzez promienie uv i tez ubarwienie staje sie intensywniejsze i jest bardzo male prawdobodobieństwo ryzyka wystąpienia kzywicy
pozdro vert
Moim zdaniem zwykla lustrzanka wystarczy i przy regularnym podawaniu witamin gekowi krzywica nie grozi a nie kupujac zarowek z Uv mozna zaoszczedzic na drugiego geka.
jak chcesz ja wiem swoje i moje geki są zdrowe i pelni sił
ale w day glo jest promieniowanie UVA, a przeciw krzywicy jest promieniowanie UVB wiec ta zarowka ci niepomoze na krzywice, polepszy tylko samopoczucie gekonazwykla lustrzanka nie da takiego efektu jak day glo ...jest bardzo male prawdobodobieństwo ryzyka wystąpienia kzywicy
Gekony lubią towarzystwo więc jego samopoczucie poprawi sie dużo bardziej jak za cenę tych wszytkich niepotrzebnych żarówek kupisz mu koleżankę.