Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: .::Oswajanie - co dalej ?::.

Matmike
    Guest

.::Oswajanie - co dalej ?::.

Cze
    Posiadam (wiekszos juz chyba wie) jednego mlodego gekonka i chce go oswajac.Juz je mi z pensety i ręki i zazwyczaj nie ucieka jak wloze reke do etra gdy se lazi.I co etraz dalej robic ? wkladac mu rece do terra i aby na nie mi wchodzil czy jeszcze dac mu spokuj ? a jesli chodzi o to branie na rece to czy mam go zaganiac do mojej dloni czy porostu polozyc w terra by sam potrzedk do niej....bo troche wadpie ,że bedzie podchodzi No ale czekam na odp jek to u was bylo i thx z gory za odp

POzdrawiam serdecznie i nara

Pawllo
    Guest

Re: .::Oswajanie - co dalej ?::.

ja wkładałem i czekałem aż sam podejdzie i jeden po 4 miechach wszedł a drugi po 7 miesiącach

Silent
    Guest

Otwieraj terra i siedz przy nim. Jak sie przyzwyczai to sam pojdzie do wyjscia, wtedy podstawisz mu reke. Tylko trzymaj 2 w pogotowiu bo moze chciec uciekac :P nie rob gwaltownych ruchow i do niczego go nie zmuszaj a bedzie git moj wczoraj mi po glowie chodzil

dawid_długoszewski
    Guest

Mam gekona od 3 tygodni i mi zaczoł wchodzić na ręke.Podstawiałem pod niego ręke tak gdzieś z 2 dni oblizywał ją a dzisiaj oblizał a po chwili na nią wszedł
    Bardzo szybko!!!!!!!!!!!!!

Cenchri
    Guest

połóż na dłoni jedzenie tak by musiał na nią wejść by to zjeść to może szybciej wejdzie ale nic na siłe,jak nie będzie chciał to nie, poczekaj
    cierpliwość będzie wynagrodzona

Werty
    Guest

Ja mam trzy lamparty od dwóch dni i otwirem terra a one same wychodzą z terra i wchodzą mi na ręke. Pozdro!!

bestboy
    Guest

to Pawllo długo tą rękę w terrarium trzymałeś =)
    ja dziś kupiłem sobie 10 cm. lamparta i jest git !!!!!
    pozdrawiam

Pawllo
    Guest

wolałem poczekać, oswajać stopniowo i nie stresować niepotrzebnie gekonów

Uprawnienia umieszczania postów