Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Duży świerszcz, mały gekon

mboinski
    Guest

Duży świerszcz, mały gekon

Witam.
    Mam pytanko dotyczace tego czy mój mały gekon zje zamrożonego dużego świerszcza ?? Kupiłem małe świerszcze i strasznie je spasłem i mam problem czy moge nimi nakarmić geka. Jest opcja że zje połowę ?? np, że zostawi skrzydełka i główkę ??

M.I.R.A.S.
    Guest

Re: Duży świerszcz, mały gekon

Jeżeli karmisz go z pęsety to możesz dać mu pół świerszcza.

mboinski
    Guest

Karmie go kładąc w terra w widocznym w ciągu dnia miejscu i jest zamrożony. Z pęsety nie chce na razie jeść. Nie będe go uczył tej sztuczki bo boję się go przygłodzić.

M.I.R.A.S.
    Guest

No jeżeli je zamrożone tzn nieżywe to można tego świerszcza na pół i też powinien zjeść.

mantid
    Guest

nie rozumiem po co karmić gekona zamrożonymi świerszczami - zrobisz z niego kalekę...

fisher
    Guest

zgodzę się z mantid'em. jeżeli chcesz mieć zdrowego geka to dawaj mu pokarm żywy, tylko w sytuacjach gdy go zabraknie możesz sporadycznie zastąpić go czymś innym. pozdrawiam

Walter Sullivan
    Guest

tez sądze ze lepiej jest karmić żywymi ale mysle że gek spokojnie sobie poradzi z takim duzym świerszczem(całym).
    Pozdro dla wszystkich terrarystów!

Jacku87
    Guest

Przecież największa frajda jest jak sie obserwuje polującego gekona!!!!!!
    Mój nawet zjada świerszcze o pół większe od jego głowy i nie ma z tym problemów.

leopard
    Guest

dzisiaj karmilem mojego 8 cm geka dosyc duzym swierszczem 2x wiekszym niz jegi glowa i niedal rady trzymal go pyszczku kilka minut, walczyl z nim, ale swierszcz mu uciekl i byl w nienaruszonym stanie

Uprawnienia umieszczania postów